Fostul director al Maternităţii Giuleşti ar putea fi judecat pentru omor din culpă şi nu pentru neglijenţă în serviciu

Fostul director al Maternităţii Giuleşti ar putea fi judecat pentru omor din culpă şi nu pentru neglijenţă în serviciu

Şase bebeluşi au murit în tragicul incident de la Maternitatea Giuleşti FOTO Adevărul

Avocaţii mămicilor care şi-au pierdut copiii în incendiul de la Maternitatea Giuleşti au cerut marţi instanţei ca fostul director Bogdan Marinescu şi medicul Adrian Toma să fie judecaţi pentru omor din culpă, nu pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, acuzaţia adusă la trimiterea în judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instanţa Judecătoriei Sectorului 6 a reluat marţi dezbaterile în dosarul privind incendiul produs în 16 august 2010 la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia şase bebeluşi au murit şi alţi cinci au fost răniţi grav.

Astfel, avocaţii mai multor părţi vătămate din dosar au cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care a fost trimis în judecată fostul director al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Panait Sârbu”, din care face parte şi Maternitatea Giuleşti, din neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în omor din culpă şi vătămare corporală gravă.

Totodată, unul dintre avocaţii asistentei Florentina Cârstea a cerut judecătorului schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care este judecat şeful Secţiei neonatologie a spitalului, Adrian Ioan Toma, din neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în omor din culpă şi vătămare corporală gravă.

Instanţa a amânat dezbaterile pentru 25 iunie, dată până la care toate părţile din dosar trebuie să ia la cunoştinţă aceste cereri de schimbare a încadrărilor juridice în cazul celor doi medici şi să-şi pregătească pledoariile finale.

În 16 august 2010 au fost duşi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” opt bebeluşi din secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, unde a izbucnit incendiul, trei dintre aceştia decedând în zilele următoare, din cauza complicaţiilor. Alţi trei bebeluşi au murit atunci în incendiu. Două perechi de gemeni - doi băieţei şi un băieţel şi o fetiţă - şi o altă fetiţă au fost salvaţi de medicii din Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările