Fostul şef al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti a fost arestat pentru că ar fi cumpărat la suprapreţ volume „rare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Florinel Rotaru, acuzat de abuz în serviciu pentru că ar fi achiziţionat cărţi la preţuri supraevaluate, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie luată miercuri seară de Tribunalul Bucureşti. Decizia nu este definitivă.

Prin aceeaşi hotărâre, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru Elena Cristina Baldovin şi Ioana Gogoneaţă, angajate ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti la data faptelor, potrivit Mediafax.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Florinel Rotaru, Elena Cristina Baldovin şi Ioana Gogoneaţă, împreună cu Irina Bologa şi Rodica Cosmaciuc, şi ele angajate ale instituţiei la data faptelor, au fost reţinuţi marţi de Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Fostul director general al Bibliotecii Metropolitane din Capitală ar fi vizat de oamenii legii într-un caz de abuz în serviciu, conflict de interese şi fals în declaraţii.

Anchetatorii au făcut marţi 18 percheziţii în patru judeţe din ţară, dar şi în Bucureşti, inclusiv la sediul Bibliotecii. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la peste 5 milioane de lei.

Ulterior, 688 de cărţi au fost puse sub sechestru, a anunţat actuala directoare.


Pe aceeaşi temă:

UPDATE Fosta conducere a Bibliotecii Metropolitane, acuzată că ar fi cumpărat la suprapreţ volume „rare”. 688 de cărţi au fost puse sub sechestru

Cum a cheltuit Oprescu nelegal 15 milioane de lei pentru ţânţari. Biblioteca Metropolitană a cumpărat cărţi la suprapreţ

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite