Fostul deputat Neculai Rebenciuc, găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat PDL Neculai Rebenciuc a fost găsit în conflict de interese de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care au sesizat Parchetul Curţii Supreme pentru a verifica dacă acesta şi-a angajat fiica la biroul său parlamentar.

Concret, inspectorii de integritate susţin că, „Neculai Rebenciuc a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă al fiicei sale, prin care aceasta a fost angajată în funcţia de şef cabinet în perioada 19 octombrie 2009 – 01 iunie 2010, în cadrul propriului birou parlamentar, în Circumscripţia electorală nr. 7 Botoşani”.

În acest sens, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curţi pentru a verifica indiciile privind săvârşirea de către Rebenciuc a infracţiunii de conflict de interese.

Potrivit legii, „persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Citiţi pe aceeaşi temă:

Viceprimarul din Miercurea Ciuc, Attila Antal, doi viceprimari, un primar şi un fost consilier local, găsiţi incompatibili de ANI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite