Fostul deputat Ciprian Florin Luca (PSD) a fost declarat incompatibil

Fostul deputat Ciprian Florin Luca (PSD) a fost declarat incompatibil

Fostul deputat Luca a fost declarat incompatibil FOTO Adevărul

Fostul deputat Ciprian Florin Luca (PSD) a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). În timpul mandatului de deputat, acesta ar fi fost şi administratorul unei societăţi comerciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ANI, Ciprian Florin Luca s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2008  – 20 decembrie 2012,  întrucât ar fi fost, simultan, atât deputat, cât şi administrator al S.C. MIBAK S.R.L. 

Luca a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris).

Agenţia Naţională de Integritate a menţionat, într-un comunicat emis miercuri, că fostul deputat nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana [...] faţă de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică [...] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările