Fostul consilier al ministrului de Interne Carmen Dan: „Dosarele în care eram cercetat au fost clasate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Rîciu, fostul consilier al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, spune că dosarele în care a fost cercetat au fost clasate. Declaraţia a fost făcută pe pagina sa de Facebook.

„Am ales onoarea de a face un pas înapoi pentru că nu mi s-a părut corect ca aceste „pete” să fie transferate către ministru ori către Ministerul Afacerilor Interne. Împreună cu avocatul ales am solicitat parchetelor nominalizate de presă să îmi comunice în ce constau dosarele respective, motiv pentru care ulterior, am primit ordonanţele de clasare. Ca poliţist, mă întreb, cum este posibil ca „sursele” să ştie mai mult decât trebuia să ştiu eu, repet, cel „anchetat”? Mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături în această perioadă dar le mulţumesc şi „prietenilor” care şi-au dat tot interesul ca eu să nu-i mai incomodez. Acestora din urmă le pot spune că principiile lor se ondulează după cum le dictează interesele. Nu mă supăr pe cei care au făcut asta, trebuie să accept faptul că printre noi sunt unii care nu pot mai mult”, a scris Valentin Rîciu, pe pagina sa de Facebook.

Valentin Rîciu a scris pe pagina sa de Facebook în 9 ianuarie că nu înţelege de ce, cu toate că ministrul de Interne a anunţat mai multe decizii importante cu privire la neregulile din sistem, singura reacţie a fost un atac asupra unui consilier.

"M-au oripilat şi pe mine faptele colegului nostru, descoperit a fi pedofil. Cu atât mai mult că ele se întind pe un număr mare de ani. Mă surprinde totodată că atunci când doamna ministru a făcut publice mai multe decizii radicale contra neregulilor din sistem, în loc să văd asumări şi implicări ale şefilor, am văzut o adâncă linişte. Culmea, singura voce energică a fost un atac împotriva mea, a consilierului pe probleme sindicale. Asta este penibil!”, a scris consilierul pe Facebook.

El a negat o posibilă relaţie de prietenie cu poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de pedofilie, explicând că este consilier pentru problemele sindicale, iar poliţistul respectiv nu avea astfel de probleme.

"Se ştie că liderul sindical, într-o unitate de poliţie are, firesc, numeroase discuţii personale cu membrii sindicatului. Este evident că poliţistul - pedofil nu avea probleme şi conflicte de muncă, el avea, cu prioritate, alte probleme şi nu avea de ce să solicite discuţii sindicale iar relaţiile colegiale cu interes sindical sunt evident calme, constructive; dar nu au de ce să devină prieteneşti”, a mai scris Rînciu, catalogând drept ridicolă descoperirea unei relaţii de prietenie între cei doi.

Valentin Rînciu a mai scris că este convins că această legătură falsă cu poliţistul pedofil a fost prezentată cu scopul de a strica dialogul dintre sindicatele poliţiştilor şi ministru.

Valentin Rîciu a lucrat peste 20 de ani în Brigada Rutieră a Capitalei, iar în prezent este consilierul ministrului de Interne pe probleme sindicale, fiind numit în această funcţie în octombrie 2017. Postul este primul de acest fel înfiinţat după 1990.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite