Fostul comisar general al Gărzii Financiare Sorin Florea, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul comisar general al Gărzii Financiare Sorin Florea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţională Anticorupţie (DNA), alături de fostul comisar şef al Gărzii Financiare Constanţa Ciprian Fronea, de alt comisar GF şi de un fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, acuzaţi că au divulgat informaţii.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii anticorupţie, în cursul anului 2012, comisarul şef Dan Emil Manolachi, ce activa în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, a fost delegat să efectueze acte de cercetare într-un dosar aflat în instrumentare la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, ce îl viza pe Cătălin Cristescu, comisar în cadrul Gărzii Financiare - structura centrală.

Manolachi a intrat în posesia informaţiilor existente în dosarul respectiv, date care nu erau destinate publicităţii. Aceste informaţii reprezentau conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative.

Informaţiile din dosar accesate de Dan Manolachi ar fi fost apoi transmise către un alt comisar din cadrul Gărzii Financiare - secţia Constanţa, Ciprian Fronea, inculpat şi el în acest dosar.

Informaţii oferite în schimbul unor produse alimentare în valoare de 250 de lei

Pentru informaţiile furnizate, Dan Manolachi ar fi obţinut de la Ciprian Fronea diverse produse alimentare, în valoare de 250 de lei, se arată în rechizitoriu.

La rândul său, Fronea a transmis datele către Sorin Florea care, prin intermediul lui Eduard Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, l-ar fi informat pe colegul lor, Cătălin Cristescu, despre existenţa dosarului aflat în instrumentarea DNA şi despre iminenţa realizării unui flagrant.

Ulterior, aceste informaţii i-au permis lui Cristescu să evite prinderea în flagrant, fapt ce a condus la îngreunarea anchetei, a identificării şi prinderii făptuitorilor implicaţi în activităţile infracţionale ce făceau obiectul dosarului respectiv.

Toţi cei patru inculpaţi din dosar au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, Dan Manolachi, în stare de arest preventiv, pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului, iar ceilalţi trei, în libertate, pentru complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de menţinere a arestării preventive faţă de Manolachi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite