Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, pus sub control judiciar, în dosarul de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Păvăleanu a fost angajat la Secretariatul General al Guvernului FOTO Arhivă
Marcel Păvăleanu a fost angajat la Secretariatul General al Guvernului FOTO Arhivă

Tribunalul Prahova a decis, vineri, scoaterea din arest la domiciliu şi punerea sub control judiciar a fostului angajat al SGG Marcel Păvăleanu, inculpat pentru evaziune fiscală, după ce Curtea de Apel Ploieşti infirmase această măsură şi hotărâse menţinerea lui Păvăleanu în arest la domiciliu.

Tribunalul Prahova a decis, vineri, pentru a doua oară în ultimele săptămâni, scoaterea din arest la domiciliu şi judecarea sub control judiciar a fostului angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG) Marcel Păvăleanu, inculpat în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro.

Decizia Tribunalului Prahova de a-l scoate din arest la domiciliu pe Păvăleanu poate fi contestată şi este luată în condiţiile în care în urmă cu mai puţin de o lună, în data de 18 august, magistraţii aceleiaşi instanţe luaseră decizia scoaterii din arest, soluţia fiind infirmată de Curtea de Apel Ploieşti, iar în 26 august tot Tribunalul Prahova respinsese ca neîntemeiată cererea de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar depusă de Păvăleanu.

Prin sentinţa pronunţată, vineri, judecătorii de la Tribunalul Prahova au decis punerea sub control judiciar a altor cinci inculpaţi în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, dosar în care au fost trimise în judecată zeci de persoane fizice şi juridice, între care oameni de afaceri şi firme care au numeroase contracte cu autorităţile locale din Prahova, dar şi legături cu membri ai conducerii PSD Prahova.

Potrivit unor surse judiciare, de la cercetările făcute în acest dosar procurorii Curţii de Apel Ploieşti, care au instrumentat cauza, au deschis dosarul în care administratorul firmei Tehnologica Radion, omul de afaceri Theodor Berna, a fost arestat preventiv sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani, dosar în care anchetatorii au calculat un prejudiciu de 100 de milioane de euro.

În luna martie, procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au dispus trimiterea în judecată în dosarul evaziunii fiscale şi spălării de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro a lui Marcel Păvăleanu şi a altor 34 de persoane - fizice şi juridice -, sub acuzaţia de evaziune fiscală, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova.

Iniţial, fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu şi alte şase persoane, şi anume Enică Victoria, Stroe Cecilia Cristina, Şerban Bogdan Ionuţ, Ştefănescu Elena Giluela, Corneliu Popa şi Emilia Loredana Dobre, au primit mandate de arestare preventivă în luna octombrie a anului trecut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Ulterior, alte şase persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, au fost arestate în acest dosar. Conform procurorilor, Ionescu Dragoş Ioan, Onea Nicolae, Ţărîndă Marian Răducu, Soare Gheorghe, Ţărîndă Andrei Costin şi Muşat Costin Gabriel sunt urmăriţi penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

La începutul lunii februarie a acestui an, Stroe Cecilia Cristina, Dobre Emilia Loredana, Enică Victoria şi Ştefănescu Elena Giluela au fost eliberate din arestul IPJ Prahova şi plasate în arest la domiciliu. Ulterior, Tribunalul Prahova a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu şi pentru ceilalţi nouă inculpaţi în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, respectiv Marcel Păvăleanu, Nicolae Onea, Dragoş-Ioan Ionescu, Costin-Gabriel Muşat, Marian-Răducu Ţărândă, Andrei Costin Ţărândă, Bogdan-Ionuţ Şerban şi Gheorghe Soare, Corneliu-Ciprian Popa.

Din probele administrate în cauză, există indicii că inculpaţii din dosarul evaziunii cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro au desfăşurat, în perioada 2012 - 2013, operaţiuni comerciale nereale, cu societăţi de tip fantomă, operaţiuni pe care le-au înregistrat în contabilitatea societăţilor pe care le administrează, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite