Fosta soţie a lui Tăriceanu, audiată la DNA în dosarul în care sunt cercetaţi Remus Truică şi Paul Al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Andronic este cercetat sub control judiciar, în timp ce Remus Truică şi Prinţul Paul au fost plasaţi în arest la domiciliu
Dan Andronic este cercetat sub control judiciar, în timp ce Remus Truică şi Prinţul Paul au fost plasaţi în arest la domiciliu

Ioana Valmar, una dintre fostele soţii ale preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiată, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Braşov, în calitate de martor, în dosarul în care sunt implicaţi Remus Truică, Prinţul Paul al Românie şi jurnalistul Dan Andronic.

Potrivit unor surse judiciare, Ioana Valmar a fost citată să se prezinte la DNA Braşov pentru a da o declaraţie de martor într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unui teren din Snagov, în care prejudiciul a fost estimat la peste 135 de milioane de euro, arată Mediafax.

Aceleaşi surse au precizat că Valmar, fosta soţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi dat o declaraţie referitoare la faptul că, la cabinetul său notarial, ar fi fost încheiate unele acte şi acorduri imobiliare legate de terenurile investigate în dosar. 

De asemenea, sursele citate au mai precizat că persoane care se ocupau de aceste retrocedări de terenuri i-ar fi solicitat să încheie acte cu alte sume decât cele stabilite în normele privind tarifele de onorarii, cererile fiind respinse de Ioana Valmar.

Prinţul Paul şi Remus Truică, în arest la domiciliu

În dosarul privind retrocedarea ilegala a unui teren din Snagov, unde este Ferma Băneasa, sunt cercetaţi Prinţul Paul al României, omul de afaceri Remus Truică şi avocatul Robert Roşu, toţi trei fiind în arest la domiciliu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, şi Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, în cazul acestora fiind luată măsura controlului judiciar.

Potrivit procurorilor anticoupţie, începând din anul 2006, Prinţul Paul i-a promis lui Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional, între care Robert Roşu, Marius Marcovici, Lucian Mateescu şi Dan Andronic, o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea sau retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe sau pe lângă judecători.

Prinţul Paul, Remus Truică şi ceilalţi membri ai grupului „au ascuns natura ilicită a înţelegerii, prin încheierea în 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii, între prinţul Paul şi SC Reciplia SRL, reprezentată de Remus Truică”, conform DNA.

„În concret, acest contract redactat de Robert Roşu prevede că Paul Philipe al României, în calitate de cedent, transmite/cesionează fără nicio rezervă, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente şi viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate şi identificate în contract (între care şi Ferma Băneasa cu un teren în suprafaţă de 28,63 hectare). Reciplia SRL se obligă să plătească în anumite condiţii o sumă de bani şi să asigure sprijin şi asistenţă în legătură cu bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, Paul Philipe al României a semnat alte înscrisuri/contracte prin care s-a urmărit ascunderea provenienţei ilicite a bunurilor retrocedate, antecontracte de vânzare - cumpărare, înţelegeri («înţelegerea» din 13 aprilie 2011 şi actul adiţional la aceasta)", a precizat DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite