Fosta şefă a DIICOT, procuroarea Alina Bica, judecată în mai multe dosare instrumentate de DNA, avocata fostului colonel SRI Daniel Dragomir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, arestat preventiv în dosarul Black Cube, a contestat prelungirea măsurii, acesta fiind reprezentat de Alina Bica, fost procuror şef al DIICOT, judecată în mai multe dosare intrumentate de procurrii DNA.

„Doreşte să colaboreze cu autorităţile judiciare, în sensul de a se stabili un adevăr în cauză. Drumul pe care acesta se află nu este unul corect şi înţelege să coopereze dacă va constata că şi autorităţile judiciare doresc să afle adevărul. Numai să furnizeze o poveste corectă pe care nimeni nu doreşte să o investigheze şi să o probeze nu este un lucru bun. (...) Dumnealui a avut o discuţie în acest sens, şi-a exprimat dorinţa să coopereze, să spună cum stau lucrurile, numai că feedback-ul pe care l-a primit a fost unul insuficient, nesatisfăcător. Să ţii un om arestat numai din dorinţa de a determina să spună ceea ce se doreşte să spună este un lucru incorect. (…) Nicăieri în dosar nu se confirmă împrejurarea că s-ar fi urmărit denigrarea vreunui funcţionar înalt din România. În aceea presupusă conversaţie care a avut loc între presupusul Daniel Dragomir şi cetăţenii israelieni nu se discută de denigrare, se poartă o discuţie legată de anumite informaţii publicate în mass-media şi în surse deschise. Cetăţenii evrei se oferă să aducă la cunoştinţa opiniei publice aceste informaţii şi să le verifice printr-o metodă legală. De unde utilizarea acestei idei incorect nu ştiu. Acele informaţii pe care maestrul Cristoiu le-a publicat în presă nu au plecat din partea echipei de avocaţi ai domnului Dragomir. Interesul domnului Dragomir nu este aceea de a transforma un lucru serios într-un cancan la televizor. Nu avea nevoie domnul Dragomir de niciun fel de modificare la nici o structură judiciară din România", a declarat Alina Bica, în calitate de avocat al lui Daniel Dragomir, potrivit Mediafax.

Se judecă prelungirea arestării

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a fost adus din arest, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat contestaţia acestuia la prelungirea arestului preventive. Daniel Dragomir a fost arestat preventiv în 14 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Acuzaţiile procurorilor DIICOT

Potrivit procurorilor DIICOT, Daniel Dragomir ar fi luat legătura cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, căruia i-a spus că vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui în judecată de către DNA, cerând demararea operaţiunii „Tornado”.
"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că pentru realizarea unui scop infracţional precis, prin intermediul unei

persoane, inculpatul Dragomir Daniel a intrat în legătură cu un suspect în cauză, reprezentant al companiei israeliene cu numele de marcă «BlackCube», căruia i-a împărtăşit strategia sa şi scopul urmărit, respectiv denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea sa în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie”, arată DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite