Fosta şefă a DIICOT Giorgiana Hosu se pensionează la 48 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Giorgiana Hosu fost procuror general FOTO Mediafax
Elena Giorgiana Hosu fost procuror general FOTO Mediafax

Fosta şefă a DIICOT Giorgiana Hosu, care a demisionat în anul trecut după ce soţul său a fost condamnat pentru corupţie, se pensionează, la 48 de ani. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-a admis, marţi, cererea de pensionare.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a doamnei Hosu Elena Giorgiana, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (unanimitate)”, se arată în decizia CSM.

Giorgiana Hosu a demisionat de la şefia DIICOT în septembrie 2020, după ce soţul acesteia, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Carpatica Asig", pentru infracţiunile de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. 

După demisia de la conducerea DIICOT, Giorgiana Hosu s-a transferat la Parchetul General.

Giorgiana Hosu a fost numită în funcţia de procuror-şef al DIICOT în februarie 2020, prin decret semnat de Klaus Iohannis, în pofida avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii. 

Postul era vacant din octombrie 2019, după ce Felix Bănilă a demisionat, la solicitarea lui Klaus Iohannis, în urma cazului Caracal. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite