Fosta consilieră a lui Dragnea, angajată fictiv la Aeroporturi Bucureşti, primise în folosinţă şi un autoturism de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA FOTO Mediafax
DNA FOTO Mediafax

Cristina Elena Neamţu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, trimisă în judecată de DNA pentru că a fost angajată fictiv timp de 9 luni la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a primit în folosinţă gratuită în această perioada un autoturism de serviciu marca Subaru Forester.

Potrivit anchetei DNA în acest dosar, Neamţu era plătită de CNAB pe postul de referent de specialitate în cadrul Serviciului Relaţii Externe. Femeia a ajuns în acest post printr-o înţelegere dintre fostul director general al Companiei, Sorinel Ciobanu, şi unul dintre secretarii de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, scrie Ziare.com.

Planul era că femeia să fie angajată formal la CNAB, dar să-şi desfăşoare activitatea la cabinetului secretarului de stat. În realitate, ea nu s-a dus la muncă niciunde, susţine DNA.

Potrivit unor surse din PSD citate de G4media, Cristina Neamtu lucra in 2018 la secretariatul general al PSD.

"Însă, după momentul angajării sale la CNAB SĂ, în cadrul Serviciului Relaţii Externe, pe postul de referent de specialitate - 6 octombrie 2015 şi până la dată de 30 iunie 2016, inculpata Neamţu Cristina Elena nu s-a prezentat la locul de muncă pentru a-şi exercită atribuţiile aferente postului ocupat şi nici nu a prestat vreo activitate la Ministerul Transporturilor, obţînând totuşi, că urmare a îndeplinirii defectuoase a atribuţiilor de serviciu de către inculpatul Ciobanu Sorinel, un venit net în cuantum de 43.345 lei (din care 1.643 lei, contravaloare tichete de masă şi 3.974 lei contravaloare transport), beneficiind totodată şi de autoturism din partea instituţiei, pe care l-a folosit în interes personal," explică procurorii anticorupţie.

Anchetă a dezvăluit că în cele trei luni în care era în perioada de proba, când activitatea ei trebuia atent monitorizată de şefi, Neamţu a venit la muncă doar 56 de minute.

"În perioada de proba, respectiv 06 octombrie 2015 -04 ianuarie 2016, inculpata Neamţu Cristina Elena a figurat, că fiind prezenţa la sediul CNAB SĂ, un număr total de 56 de minute, inculpata intrând în sediul Corpului Logistic, locaţie unde se aflau birourile Serviciului Relaţii Externe, în datele de 23 octombrie 2015, 9 noiembrie 2015, 4 decembrie 2015 şi 17 decembrie 2015.

În realitate, în această perioada femeia a fost prezenţa la sediul CNAB SĂ doar 56 de minute, însă nu pentru a-şi îndeplini sarcinile de serviciu, ci pentru a depune bonurile de combustibil necesare decontării transportului la şi de la locul de muncă şi pentru a semna condica de prezenţa.

La finalul perioadei de proba, şefii CNAB au redactat un raport prin care a fost propusă continuarea activităţii lui Neamţu în funcţia de referent de specialitate având în vedere "că şi-a îndeplinit cu seriozitate sarcinile de serviciu atribuite şi a manifestat o bună disponibilitate în relaţiile de serviciu cu colegii".

Potrivit procurorilor, prejudiciul adus companiei a fost de peste 70.000 de lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite