Fost şef al Direcţiei Medicale din MApN, acuzat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANI ar fi obţinut venituri în valoare de 220.089 de lei
ANI ar fi obţinut venituri în valoare de 220.089 de lei

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi trafic de influenţă de către Ioan Sîrbu, fost şef al Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit inspectorilor de integritate, în perioada cuprinsă între 2010 şi 2014, Ioan Sîrbu a efectuat în timpul programului de lucru de la MApN activitate didactică la sediul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", în baza unor contracte de colaborare.

Contractele de colaborare au fost încheiate între Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" şi Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", Ioan Sîrbu fiind nominalizat să desfăşoare activitate didactică în spital de către conducerea Universităţii de Medicină, deşi nu a deţinut şi nu deţine funcţii în cadrul spitalului universitar, informează Mediafax.

De asemenea, profitând de faptul că desfăşoară activitate didactică în cadrul spitalului universitar, Ioan Sîrbu a obţinut venituri în valoare de 220.089 de lei prin publicarea cursurilor de perfecţionare pe care le organizează în colaborare cu Şcoala Naţională de Sănătate Publică, "Management şi perfecţionare în domeniul sanitar". Cursurile au fost publicate pe pagina de Internet a Societăţii Române de Implantologie Orală şi Biomateriale (societate la care Sîrbu deţine funcţia de preşedinte şi ale cărei date de contact sunt cele ale spitalului universitar, se mai arată în comunicat.

Totodată, inspectorii mai arată că, deoarece în anul 2009, între Ioan Sîrbu şi Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar - Bucureşti au existat raporturi de muncă, cel dintâi ar fi putut influenţa decizia conducerii UMF "Carol Davila" privind nominalizarea sa în vederea desfăşurării activităţii didactice în cadrul spitalului universitar.

Ioan Sîrbu a deţinut funcţia de şef al Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale în perioadele 15 octombrie 2009 - 4 mai 2010, 20 decembrie 2012 - 7 februarie 2013 şi 20 ianuarie - 3 septembrie 2014.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat organele judiciare competente în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de Ioan Sîrbu a infracţiunilor de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, prevăzute de dispoziţiile art. 291 şi respectiv art. 297 din Codul penal al României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite