Fost ofiţer român, extrădat în SUA, ca să fie judecat pentru terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost angajat al Ministerului Apărării Naţionale a fost arestat şi va fi extrădat în Statele Unite ale Americii, unde va fi judecat pentru terorism, după ce a făcut comerţ cu produse militare în Iran.

Aurel Frăţilă este acuzat că a comercializat în Iran echipamente pentru avioane, care pot fi montate şi pe aparate civile, dar şi militare, potrivit unor surse judiciare.

Frăţilă a intrat în atenţia autorităţilor americane, care au cerut ajutorul autorităţilor de la Bucureşti, având în vedere că afacerile erua derulate prin Romarm. Cazul a fost investigat în România de către DIICOT în colaborare cu SRI.

În urma solicitării americane, Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 11 ianuarie, cererea de extrădare a românului. „Sentinţa penală nr.12 din 11 ianuarie 2013 - Admite cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii privind pe persoana extrădabilă Frăţilă Aurel. Dispune extrădarea numitului Frăţilă Aurel către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii. Ia act că persoana extrădabilă Frăţilă Aurel se prevalează de regula specialităţii. Dispune arestarea persoanei extrădabile Frăţilă Aurel în vederea predării, pe o perioadă de 30 zile, începând din data de 11.01.2013 până la data de 09.02.2013, inclusiv. În baza art.192 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia", se arată în minuta instanţei.

Fostul ofiţer român ar avea legături cu un general de aviaţie din Iran, potrivit România TV, care informează că Frăţilă s-a mai aflat în vizorul procurorilor americani în urmă cu şapte ani, însă atunci judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererea de extrădare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite