Fostul director SRI Costin Georgescu explică de ce poate ajunge România o ţintă după atacurile teroriste din Noua Zeelandă. Ce trebuie să facă autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România trebuia să reacţioneze oficial instantaneu şi să condamne vehement cele două atacuri teroriste care au vizat moscheile din Noua Zeelandă, susţine fostul director al SRI Costin Georgescu.

“Altfel riscăm să ajungem o potenţială ţintă pentru musulmanii radicalizaţi  care nu vor stau cu mânile în sân şi se vor răzbuna cu siguranţă. Din cauză faptului că pe armă sau încărcătoare sunt trecute numele unor domnitori români, când ar pune la punct planurile pentru revanşă,  teroriştii ar putea lua în calcul şi România prin asocierea atacatorului cu ţara noastră. Repet, din acest motiv România trebuia să reacţioneze rapid şi să condamne vehement atacurile de la un nivel foarte înalt, chiar şi al Preşedinţiei. În mintea teroristului, care este o minte bolnavă, asocierea se poate face foarte uşor mai ales dacă ia în calcul şi faptul că România este una dintre forţele importante care luptă cu talibanii în Afganistan. Oricum este foarte grav că a apărut un astfel de atac din partea unor creştini radicalizaţi”, a precuzat pentru “Adevărul” Costin Georgescu.

Australianul Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă, scrisese mai multe nume de personaje istorice pe încărcătoarele armelor, considerându-le, cel mai probabil, eroi ai creştinătăţii. Aici apar numele lui Şteafn cel Mare şi Şerban Cantacuzino, domnitor al Ţării Româneşti între 1678 şi 1688. Acesta din urmă a participat la asedierea Vienei de către turci în 1683, dar a fost de partea otomanilor.

Imagine indisponibilă

Cel puţin un atacator a ucis 49 de persoane şi a rănit peste 20 în timpul rugăciunilor de vineri la două moschei din Noua Zeelandă, acesta fiind cel mai grav atac armat din istoria ţării. Autorul atacului s-a identificat online înainte de masacru ca fiind cetăţeanul australian Brenton Tarrant. Pe un cont de Twitter care a fost şters, el a postat mai multe fotografii cu ceea ce par a fi încărcătoare de puşti şi un link către un manifest.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite