Fost director al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Timişoara, condamnat la patru ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Miuţ are gâtul imobilizat în urma unei hernii cervicale

Fostul director al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara Nicuşor Miuţ a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Timişoara, la patru ani de închisoare cu executare, după ce a ajutat un om de afaceri să câştige o licitaţie în vederea cumpărării unei baze sportive din oraş.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Timişoara, magistraţii acestei instanţe au decis, joi, să îl condamne definitiv la patru ani de închisoare cu executare pe fostul director al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara, Nicuşor Miuţ.

Dosarul în care Miuţ a fost cercetat în această speţă a fost deschis de către procurorii DNA Timişoara, în anul 2010. Procurorii au stabilit că Miuţ a ajutat un om de afaceri să preia prin licitaţie, cu un preţ avantajos, o bază sportivă din municipiu, apoi i-a prelungit omului de afaceri contractul fără să organizeze o licitaţie, aşa cum prevede legea şi, în plus, i-a permis acestuia să se extindă pe o suprafaţă mai mare de teren decât era menţionată în documente.

Acest fapt a dus la prejudicierea Primăriei Timişoara cu peste 200.000 de euro prin neplata chiriei pentru întreg terenul.

Nicuşor Miuţ s-a prezentat, joi seară, la sediul IPJ Timiş, unde a fost preluat şi dus la Penitenciarul Timişoara pentru a fi încarcerat.

Miuţ mai este cercetat într-un alt dosar privind retrocedări ilegale de imobile către familii de romi, printre care familia Cârpaci, una dintre cele mai bogate din Timişoara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite