UPDATE Fost consilier social din Bucureşti, arestat după ce ar fi abuzat de o fată cu probleme psihice, după care ar fi vândut-o cu 250 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Bejan, un fost angajat al unei primării de sector din municipiul Bucureşti - Serviciul de Asistenţă Socială, în calitate de consilier pe probleme sociale, a fost arestat preventiv pentru trafic de persoane. Acesta este acuzat că, împreună cu o altă persoană, ar fi obligat o fată cu probleme psihice să întreţină relaţii sexuale cu ei, după care ar fi vândut-o contra sumei de 250 de lei.

UPDATE Poliţia Română a precizat, într-un comunicat de presă emis vineri, că cele trei persoane arestate preventiv în acest caz  sunt suspectate că, în cursul acestui an, au recrutat, transportat, cazat şi găzduit mai multe femei, pe care le-au obligat să se prostitueze.

Poliţiştii au pus în aplicare, joi, trei mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Constanţa.

În urma investigaţiilor a fost depistată şi o a patra persoană, acuzată de complicitate la trafic de persoane. În cazul complicelui celor trei traficanţi de persoane, procurorii au lua măsura obligării de a nu părăsi localitatea, a mai arătat Poliţia Română.

Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Aurel Bejan a lucrat la Departamentul culte şi minorităţi din cadrul Primăriei Sectorului 4 până în mai 2009, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai instituţiei.

Bejan ar fi fost vizat, în 2009, într-un caz de luare de mită, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE Cei trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, după o decizie de vineri a Tribunalului Bucureşti.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-a reţinut pentru 24 de ore atât pe cei doi, cât şi pe o o treia persoană, cea care ar fi „cumpărat-o” pe fată.

Potrivit procurorilor, din cercetările efectuate în acest caz „se conturează suspiciunea rezonabilă că inculpatul Aurel Bejan, fost angajat al unei primării de sector din municipiul Bucureşti - Serviciul de Asistenţă Socială, în calitate de consilier pe probleme sociale,  a racolat - o pe partea vătămată în cadrul activităţii curente şi, împreună cu inculpatul Cornel Constantin, profitând de starea psihică a victimei, de imposibilitatea acesteia de a se apăra  şi a-şi exprima voinţa, au obligat-o să întreţină relaţii sexuale şi ulterior au transferat-o inculpatei Florica Păun, contra sumei de 250 lei”.

Florica Păun este suspectată că ar fi obţinut importante sume de bani din exploatarea părţii vătămate, prin obligarea acesteia la practicarea prostituţiei.

Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a celor trei persoane pentru 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite