Fost campion, trăieşte din îngheţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Zamfirescu (53 de ani), fost vicecampion naţional la box de patru ori, îşi duce viaţa la limita sărăciei.

La vârsta de 24 de ani, craioveanul a pus mănuşile în cui şi s-a pensionat pe caz de boală, iar de atunci vinde îngheţată şi încarcă brichete. Bărbatul îşi începe fiecare zi pe strada Lipscani, din centrul Craiovei, unde îşi vinde marfa. Puţini clienţi ştiu că a fost un pugilist talentat şi pasionat. La începutul carierei sportive, a avut şansa să câştige mulţi bani, însă a preferat să rămână alături de familie.

„De câteva ori m-a ofertat Steaua, dar nu am dat curs acelor ocazii. Am rămas la Craiova, m-am gândit că este mai bine aşa", îşi aminteşte fostul campion.

De 20 de ani pe stradă

În cei zece ani în care a practicat sportul, Iulian spune că a „gustat" succesul de mai multe ori. „A fost o perioadă frumoasă. Am fost foarte talentat şi puteam obţine performanţe mult mai mari", declară cu regret Iulian Zamfirescu. În prezent, el trăieşte dintr-o pensie de 495 de lei, iar din vânzările de îngheţată şi încărcarea brichetelor mai face rost de vreo 300 de lei.

„Chiar dacă este cald, nu vând mai mult de 10-15 îngheţate pe zi. Este foarte greu să supravieţuiesc. Fac şi eu un ban cinstit. Dacă am posibilităţi, mănânc, dacă nu, rabd. De haine nici nu poate fi vorba. Port şi eu ce primesc de la alţii", spune fostul vicecampion balcanic. Iulian Zamfirescu are doi copii care îl mai ajută. Bărbatul, însă, spune că preferă să lupte singur cu viaţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite