Focare de infecţie cu coronavirus în multe abatoare din Germania, unde lucrează muncitori din România. Cauza, condiţiile proaste de cazare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe focare de infecţie au fost descoperite de specialişti în abatoare şi măcelării din Germania, mai cu seamă în landul Renania de Nord-Westfalia, transmit ORF şi Tagesspiegel. În multe dintre aceste unităţi de producţie lucrează muncitori din state est-europene, printre care şi România.

Ministrul sănătăţii din landul bavarez, Karl-Josef Laumann, a anunţat că toţi angajaţii din industria cărnii vor fi testaţi şi a închis mai multe abatoare, ceea ce creează probleme majore pentru acest sector.

În localitatea Coesfeld, valoarea critică de 50 de noi infecţii săptămânale la 100.000 de locuitori a fost depăşită, iar principala problemă este un mare abator local, unde 129 de angajaţi au fost testaţi pozitiv. Acum, toţi cei 1.200 de angajaţi sunt testaţi, arată g4media.ro. Situaţii similare sunt întâlnite în localităţile Recklinghausen, Schleswig-Holstein, Bad Bramstedt.

Motivul acestor infectări? Presa germană scrie constant despre condiţiile proaste de cazare şi de transport puse la dispoziţia muncitorilor de către companiile din domeniul agricol: barăci supra-aglomerate în care e imposibilă păstrarea distanţei sociale, autobuze la fel de aglomerate care îi duc pe angajaţi la muncă.

De asemenea, igiena în aceste barăci este precară, potrivit presei germane, cu acces dificil la duşuri pentru muncitori.

Doar în landul Renania de Nord – Estfalia funcţionează 35 de mari abatoare cu circa 20.000 de angajaţi.

După dezvăluirile presei şi datele oficiale îngrijorătoare, şi landul Saxonia vrea să testeze toţi muncitorii din abatoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite