Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, cere să revină în spital ca şi chirurg

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, cere să revină în spital ca şi chirurg

Florin Secureanu FOTO Inquam Photos

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, cere să revină în sala de operaţii în poziţia de chirurg. Avocatul său a contestat desfacerea contractului de muncă, avocatul său susţinând că acesta trebuie suspendat strict pe durata cercetărilor.

„Cererea pe care a făcut-o, contestaţia împotriva desfacerii contractului de muncă, este opţiunea dânsului. Trebuia suspendat (contractul de muncă al lui Florin Secureanu - n.red.) nu desfăcut. Suspendat pe perioada cercetărilor, pentru că nu este dovedit vinovat pentru acuzaţiile care i s-au adus”, a spus avocatul lui Florin Secureanu, Dan Voinea, potrivit hotnews.ro. 
 
Apărătorul a mai declarat că fostul manager al Spitalului Malaxa se consideră nevinovat. Acesta a adăugat că Secureanu „este un chirurg de care are nevoie societatea, indiferent de faptele de care a fost acuzat”, arată sursa citată. 
 
Şi Florin Secureanu a declarat, la postul de televiziune Realitatea TV, că instanţa va decide dacă desfacerea contractului său de muncă a fost legală sau nu. 
 
Acuzat că şi-a însuşit sume din banii spitalului
 
Fostul manager al Spitalului Malaxa a fost trimis în judecată de DNA pe 15 mai 2017, în dosarul în care este acuzat că a conceput şi a pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civilă în acest caz. Florin Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinţe deosebit de grave) şi luare de mită.
 
Florin Secureanu a fost manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucureşti în perioada 1 aprilie 2007 - 29 noiembrie 2016, timp în care "a conceput şi pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei", se arată în rechizitoriul procurorilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: