Florian Coldea, prim-adjunct al SRI, a fost decorat de statul francez cu însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Coldea este prim-adjunct al directorului SRI de peste 10 ani.
Florian Coldea este prim-adjunct al directorului SRI de peste 10 ani.

Florian Coldea, prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii, a fost decorat astăzi, la Ambasada Franţei din Bucureşti, cu însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului. Aceasta este prima decoraţie a statului francez, în istoria colaborării profesionale dintre serviciile româneşti şi cele franceze, oferită unui ofiţer al SRI.

În cadrul ceremoniei de înmânare, Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franţei în România, a declarat: "Nu voi înceta să insist, în calitate de ambasador al Franţei, ţară care a fost tragic lovită de atacuri teroriste în luna ianuarie a acestui an, asupra importanţei acestei cooperări între servicii pentru a lupta împotriva noilor forme de terorism care aduc atingere valorilor de libertate şi de drept, valori pe care le împărtăşim toţi".

Distincţia primită de Coldea este oferită de Preşedintele Franţei pentru merite deosebite personalităţilor din mediul public, militar şi academic şi a fost înmânată de către Francois Saint-Paul,  Ambasadorul Franţei în România. La ceremonie au luat parte Eduard Hellvig, directorul SRI, parteneri din instituţiile sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului şi reprezentanţi ai mediului academic şi ai societăţii civile.

„Această distincţie recompensează parcursul domnului general-locotenent Florian Coldea marcat de o puternică implicare în cooperarea în materie de securitate împreună cu partenerii francezi şi euro-atlantici“, se arată într-un comunicat al Ambasada Franţei, publicat de hotnews.ro.

Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005, la scurt timp după eliberarea jurnaliştilor români răpiţi în Irak. Împreună cu Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian a fost eliberată şi jurnalista franceză Florence Aubenas. La acea dată, premierul francez Dominique de Villepin a mulţumit României pentru eliberarea ziaristei Florence Aubenas.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite