Florărese reprofilate. Şase vânzătoare de flori, acuzate de trafic de heroină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
250 de grame de heroină şi o sumă mai mare de bani au fost găsite îngropate FOTO IGPR
250 de grame de heroină şi o sumă mai mare de bani au fost găsite îngropate FOTO IGPR

Şase femei din Bucureşti, vânzătoare de flori, au fost reţinute de poliţişti sub acuzaţia de trafic de heroină. În urma percheziţiilor la domiciliile acestora au fost descoperite peste 250 de grame de heroină şi importante sume de bani, toate îngropate în curtea imobilului.

În perioada februarie - aprilie 2013, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au documentat activitatea infracţională a unei reţele care distribuia heroină în Capitală şi judeţul Ilfov. Reţeaua de traficanţi era formată din şase femei, cu vârste între 20 şi 61 de ani, toate din municipiul Bucureşti.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că activitatea infracţională a suspectelor era disimulată prin comercializarea florilor. De multe ori femeile vindeau drogurile direct din interiorul florăriilor.

Sâmbătă au fost făcute şase percheziţii în urma cărora au fost găsite şi ridicate 254,72 grame de heroină, 37.300 de lei, 4.385 de euro, 200 dolari, bani proveniţi din vânzarea drogurilor şi cinci telefoane mobile. 

Sumele de bani şi cantitatea de heroină au fost găsite îngropate în pământ, într-o magazie de lemne, aflată în curtea unui imobil din judeţul Dâmboviţa.

Iniţial, cinci dintre florărese au fost reţinute pentru trafic de droguri de mare risc. Ulterior, judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a două dintre suspecte, iar faţă de alte trei s-a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea. A şasea florăreasă acuzată de trafic de droguri va fi cercetattă în stare de libertate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite