Flavia Teodosiu, avocata lui Sevil Shhaideh acuză Tribunalul Bucureşti de lipsă de imparţialitate. Motivul: O reţea wireless cu celebrul slogan M**PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Luju.ro
Foto: Luju.ro

Flavia Teodosiu, avocatul fostului vicepremier Sevil Shhaideh, prezent astăzi la primul termen din dosarul „Belina” a acuzat Tribunalul Bucureşti de lipsă de imparţialitate pe motiv că una din reţelele wireless active în sala de judecată e denumită după celebrul slogan M**PSD. Experţii IT spun însă că există posibilitatea ca o reţea wireless mobilă (hotspot) cu această denumire, să fi fost creată de oricine din sala de tribunal.

„Cum aş putea eu să apar un demnitar PSD într-o instanţa a căreia reţea publică de internet este un slogan anti-PSD?", a declarat Flavia Teodosiu pentru publicaţia luju.ro, cunoscută că fiind apropiată de narativul anti-justiţie al actualei puteri.

Ea a declarat că va sesiza Inspecţia Judiciară cu privire la acest incident. „Voi sesiza CSM şi Inspecţia Judiciară în legătură cu acest incident. Este inadmisibil. Cum aş putea eu să apar un demnitar PSD într-o instanţa în care o reţea publică de internet afişează un slogan anti-PSD? Orice persoană are dreptul la o instanţa imparţială şi independenţa, astfel cum prevede articolului 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului", a spus Flavia Teodosiu, care îl apără în instanţă şi pe Liviu Dragnea.

Publicaţia luju.ro, vorbeşte despre „o atrocitate” în acest caz şi dă vină pe IT-iştii angajaţi de Tribunalul BUcureşti. „Un grup numeros de justitiabili şi avocaţi au descoperit atrocitatea marţi, 14 mai 2019, în jurul orelor prânzului, în sala nr. 239 de la etajul 2 al Tribunalului Bucureşti, sala în care s-a judecat procesul fostului vicepremier Sevil Shhaideh. Este foarte posibil că obscenitatea să vină din parte unui IT-ist angajat la Tribunalul Bucureşti, şi putem crede că "opera" să a fost îmbrăţişată de mulţi dintre angajaţii instanţei. Susţinem această întrucât apare că inexplicabil de ce factorii de răspundere din Tribunalul Bucureşti sau chiar angajaţii cărora le apare pe telefon reţeaua publică a instanţei nu au luat poziţie împotriva acestui act extremist care afectează încrederea în actul de Justiţie”, scrie sursă citată.

Publicaţia amintită aminteşte în acest context că mai mulţi magistraţi din cadrul Tribunalului Bucureşti au protestat faţă de modificările aduse legilor justiţiei de către PSD-ALDE, dar şi faptul că Tribunalul Bucureşti a intrat în greva generală declarată, în semn de protest faţă de OUG 7/2019, cerând abrogarea acesteia.

Experţii IT consultaţi de Adevărul au precizat că detectarea acestei reţele mobile în sala de judecată nu implică cu necesitate că reţeaua să fie una care funcţionează în cadrul Tribunalului Bucureşti. În opinia acestora, orice persoană îşi poate seta o reţea wireless hotspot pe telefonul mobil şi care să fie denumită după cum doreşte. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite