Fiul lui Nuţu Cămătaru a fost condamnat la 12 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Nuţu Balint este acuzat că ar fi înjunghiat un bărbat într-un local din Capitală
Ion Nuţu Balint este acuzat că ar fi înjunghiat un bărbat într-un local din Capitală

Fiul lui Nuţu Cămătaru, Ion Nuţu Balint, a fost condamnat vineri de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 12 ani de închisoare, în dosarul în care este acuzat de tentativă de omor.

În acest dosar Ion Nuţu Balint este acuzat de înjunghierea unui bărbat într-un local din Capitală, în toamna anului 2010.

Totodată, au mai fost condamnaţi şi George Apostol, la 11 ani şi 6 luni de închisoare tot pentru tentativă de omor, Nicolae Florin Drăguşin, la 11 ani de închisoare, pentru aceeaşi infracţiune, Monica Constantinescu la trei ani de închisoare cu executare pentru mărturie mincinoasă, şi pe Ilie Viorel, patronul localului, la patru ani şi şase luni, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

În cazul lui Corneliu Ştefan, judecătorii au decis să îl achite pentru instigare la mărturie mincinoasă, dar l-a condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru nedenunţarea unor infracţiuni.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti

De aemenea, instanţa a admis acţiunea civilă făcută de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi, în consecinţă, a dispus obligarea în solidar a inculpaţilor Balint, Drăguşin şi Apostol la plata către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, a sumei de 2.104,41 lei, la care se adaugă dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei şi până la data plăţii efective, în parte acţiunea civilă făcută de partea civilă Marian Naca, şi a dispus obligarea în solidar a inculpaţilor Balint, Drăguşin şi Apostol la plata către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale, a sumei de 10.000 de euro, potrivit Mediafax.

În octombrie 2011, procurorii bucureşteni i-au trimis în judecată pe fiul lui Nuţu Cămătaru, Ion Nuţu Balint, şi pe George Apostol, pentru tenativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, precum şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în dosarul privind înjunghierea unui bărbat în restaurantul Million Dollars din Capitală, în septembrie 2010.

Anchetatorii au stabilit că Ion Nuţu Balint şi George Apostol se aflau în 19 septembrie 2010 în restaurantul Million Dollars şi, împreună cu Nicolae Florin Drăguşin, au înjunghiat un bărbat, punându-i acestuia viaţa în pericol.

După finalizarea unei părţi a cercetărilor, procurorii i-au trimis în judecată pe Nicolae Florin Drăguşin, zis Silică, pentru tentativă de omor calificat, ultraj şi tulburarea ordinii publice, pe Viorel Ilie, zis Vivi, pentru favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă, pe Corneliu Ştefan pentru favorizarea infractorului şi nedenunţarea unor infracţiuni şi pe Monica Constantinescu, zisă Mona, pentru mărturie mincinoasă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite