Fiul ministrului Justiţiei a picat examenul de transfer ca notar la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Tudorel Toader FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Fiul ministrului Justiţiei, Alexandru Toader, a picat examenul pentru un post de notar la Iaşi. Deşi a obţinut a treia notă din concurs, acesta a fost declarat respins, rămânând titular pe un post din comuna Răchiteni.

Uniunea Naţională a Notarilor a organizat, zilele trecute, un concurs pentru schimbarea sediului profesional al notarilor din mediul rural în municipiul Iaşi. La examen s-a prezentat şi fiul ministrului Justiţiei. Deşi a obţinut a treia notă, Ionuţ Alexandru Toader a fost declarat respins, relatează Ziarul de Iaşi.

Singura care a obţinut transferul din mediul rural în municipiul Iaşi este Roxana-Adiana Cojocaru, cea care are sediul declarat în Schitu Duca. Ea a obţinut nota 9,29, cu 27 de sutimi mai mult decât a primit fiul ministrului Justiţiei. A doua notă a obţinut-o Andreea Fandache: 9,17.

Nota lui Ionuţ Alexandru Toader a fost mărită după contestaţii, acesta fiind notat iniţial cu 8,80.

În prezent, Toader este titular pe un post din comuna Răchiteni, însă este detaşat în municipiul Iaşi, pe perioadă nedeterminată, lucrând alături preşedintele Camerei Notarilor din Iaşi.

Tudorel Toader afirma luna trecută ca fiul său nu este notar, ci este asociat la un cabinet notarial din Iasi, iar „cabinetul merge foarte bine”. „„Fiul meu nu este notar. Este repartizat într-o localitate din Iasi, dar încă de la momentul repartiţiei un distins notar din Iasi, chiar preşedintele Camerei, l-a luat asociat - acum vreti să-i fac reclamă? Cabinetul merge foarte bine, iar ei sunt foarte compatibili şi au bucuria de a realiza iîmpreuna actul notarial”, declara ministrul Justiţiei în urmă cu o lună de zile, întrebat fiind dacă l-ar lua pe fiul său la cabinetul sau notarial.

Ministrul justiţiei a fost vizat de o anchetă penală după ce presa a dezvăluit că a profitat de o portiţă legislativă pentru a deveni el însuşi notar. Dosarul a fost însă clasat, nefiind identificate încălcări ale legii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite