Fiscul încearcă pentru a treia oară să vândă participaţia Cameliei Voiculescu la RC Media Company. Preţul a fost redus la jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează pe 27 ianuarie o nouă licitaţie pentru vânzarea participaţiei pe care Camelia Voiculescu o deţinea la compania RC Media Company, după ce primele două licitaţii au eşuat pentru că nu a existat niciun participant. Preţul de pornire este de 64.080 de lei, redus la jumătate faţă de preţul de evaluare.

Vânzarea participaţiei Cameliei Voiculescu la RC Media Company are loc pentru recuperarea prejudiciului creat în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), estimat la 60 de milioane de euro. 

Alte două licitaţii au avut loc, la 9 decembrie şi la 8 ianuarie, pentru vânzarea participaţiei deţinute de fiica lui Dan Voiculescu la RC Media Company.  În prima licitaţie, preţul de pornire pentru cele 720 de părţi sociale deţinute de Camelia Voiculescu la RC Media Company fusese stabilit la 128.160 de lei. 

Firma RC Media Company, cu obiect de activitate „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“, a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri zero, cu o pierdere de 2.523 de lei şi datorii zero. Firma avea doar un singur angajat.

Fiscul a organizat până acum mai multe licitaţii pentru vânzarea bunurilor deţinute de familia Voiculescu în vederea recuperării prejudiciului din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), estimat la 60 de milioane de euro. Astfel, Fiscul a reuşit să vândă apartamentul lui Dan Voiculescu din Bucureşti şi vila din Predeal a Cameliei Voiculescu. Pe de altă parte, ANAF a organizat până acum mai multe licitaţii pentru vânzarea participaţiilor deţinute de fiicele lui Voiculescu la compania Sanagra SA din judeţul Mureş, însă nimeni nu s-a arătat interesat de aceste active, iar preţul de pornire a tot scăzut.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite