Firme-fantomă, luate de finanţişti în vizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 12 agenţi economici din judeţul Vaslui care nu desfăşoară activităţi la sediile declarate, în schimb solicită rambursări de TVA, au fost luaţi în vizorul finanţiştilor

Un număr de 12 agenţi economici din judeţul Vaslui care nu desfăşoară activităţi la sediile declarate, în schimb solicită rambursări de TVA, au fost luaţi în vizorul finanţiştilor vasluieni.
Cele 12 firme, tradiţional numite fantomă, se adaugă altor 1.214 de societăţi comerciale similare din întreaga ţară, care alcătuiesc o listă a societăţilor declarate inactive. Numele firmelor-fantomă au fost făcute publice pentru ca oamenii de afaceri oneşti să le evite şi astfel să se prevină orice manevră evazionistă. Lista este publică şi poate fi consultată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), http://www.anaf.mfinante.ro, la secţiunea "Informaţii pentru agenţi economici", urmând să fie actualizată periodic. Cele 12 firme vasluiene au devenit inactive începând cu data de 10 iulie a.c., aşa că agenţii economici serioşi vor trebui să se gândească de două ori înainte de a lucra cu firmele-fantomă.
Conform prevederilor art. 11 din Codul Fiscal, declararea drept "contribuabil inactiv" a unei persoane juridice conduce la neluarea în considerare, de către organele fiscale, a tranzacţiilor efectuate de aceştia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite