Fiica unuia dintre răniţii de la Petromidia cere transfer în strănătate: „Sper să ne ajute, ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat şi la Colectiv”

Fiica unuia dintre răniţii de la Petromidia cere transfer în strănătate: „Sper să ne ajute, ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat şi la Colectiv”

Fiica unuia dintre bărbaţii răniţi în explozia de vineri de la rafinăria Petromidia din Năvodari încearcă să facă tot posibilul pentru a-şi transfera tatăl la o unitate medicală din afara ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două dintre persoanele rănite în explozia de vineri de la rafinărie se află la spitalul Floreasca din Capitală, cu arsuri pe 25-30% din suprafaţa corpului, în timp ce un alt rănit a fost operat şi este în afara oricărui pericol la Spitalul Judeţean din Constanţa, potrivit unui comunicat al Rompetrol. A patra victimă a suferit răni uşoare şi a fost externată.

Victimele exploziei sunt în stare stabilă, însă arsurile suferite sunt grave, susţine fiica unui bărbat care este internat la Spitalul Floreasca. Tatăl său are arsuri pe faţă, mâini şi picioare, dar şi pe căile respiratorii, potrivit Digi24. 

Tânăra le-a spus jurnaliştilor că îşi doreşte să îşi transfere tatăl într-un spital din străinătate, motiv pentru care a început demersul în acest sens. A obţinut diagnosticul în scris de la medici, însă acum trebuie să caute singură o clinică din afara ţării şi să rezolve problemele ce ţin de asigurarea medicală.

Până în acest moment, susţine ea, autorităţile nu au refuzat transferul, dar nici nu l-au aprobat: „Aşteptăm şi sper să ne ajute, ţinând cont de istoric, de ceea ce s-a întâmplat şi la Colectiv”.

De asemenea, şoţia celui de-al doilea bărbat internat la Spitalul Floreasca din Capitală, cu arsuri la nivelul spatelui, cere ca acesta să fie transferat în afară.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină. Autorităţile au activa Planul Roşu de Intervenţie, iar localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Un angajat al rafinăriei şi-a pierdut viaţa în acest incident.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările