Fetiţa de şase săptămâni infectată cu noul coronavius „are o stare generală extrem de gravă”.  Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Medicii de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi sunt rezervaţi în privinţa bebeluşului transferat de la Spitalul Judeţean Suceava în stare gravă din cauza noului coronavirus.

 "Din pacate, sugarul a venit de la Suceava pozitiv la noul coronavirus. Se menţine starea generală extrem de gravă, în continuare este ventilată mecanic, cu suport electromecanic, cu suport electro-cardiac. Are o stare generală extrem de gravă. Nu are alte afecţiuni anterioare, dar în contextul bolii a făcut si un tromboembolism pulmonar mai complicat. Prognostic rezervat", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf. Maria", dr. Lucian Cernahovschi.

Potrivit sursei citate, şi mama copilului este pozitivă la SARS-CoV-2, dar este asimptomatică.

Fetiţa de numai o lună şi jumătate suspectată de COVID-19, după ce a ieşit pozitivă la testul rapid, este din Suceava,dar  a fost transferată în stare gravă, luni dimineaţă, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Fetiţa de numai şase săptămâni este cel mai tânăr pacient care a ajuns în secţia de terapie intensivă a Spitalului pentru Copii din Iaşi cu probleme de sănătate asociate COVID. La „Sfânta Maria” erau internaţi şase copii infectaţi cu coronavirus, dintre care trei la ATI.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite