GayFest - Să celebrăm diversitatea!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, începând cu orele 17:00, ne întâlnim la Arcul de Triumf şi marşăm împreună pe Bd. Kiseleff, până la Piaţa Victoriei, unde vom rămâne în zona liberă de discriminare sexuală şi de gen timp de o oră.

Dragi prieteni, precum poate unii dintre voi deja ştiţi, în această perioadă, Comisia comună a Senatului şi a Camerei Deputatilor se reuneşte în vederea elaborării propunerii legislative de modificare a Constituţiei. Avem deja câteva veşti proaste din partea acestei comisii, însă mai este o cale relativ lungă până la aprobarea viitoarelor amendamente. Mai întâi, noua formă a Constituţiei trebuie să treacă prin plenul Parlamentului şi ulterior, o votăm şi noi. Sau nu. Depinde totul de câte inepţii mai urmează a fi introduse, mai ales după ultima încălcare gravă a drepturilor unei minorităţi şi anume: Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie

Ca un făcut, în această săptămână, România celebrează şi GayFest2013 cu nenumărate evenimente în Bucureşti, la care sper că unii dintre voi aţi participat şi la care vă recomand cu căldură să mergeţi atât în această seară, dar mai ales mâine. Căci mâine va avea loc punctul culminant al săptămânii gay şi anume: Marşul Diversităţii. Acest marş nu este al persoanelor LGBT, ci, aşa cum spun şi organizatorii, al tuturor celor care luptă pentru diversitate în toate formele ei: “lesbiene, gay, bisexuali, heterosexuali, persoane transgender, femei, bărbaţi, queers, drag kings and queens, persoane de etnie romă, română sau maghiară, tineri şi bătrâni, elevi şi profesori, persoane cu dizabilităţi şi fără, persoane din sate şi din oraşe, care stau la bloc sau la casă, care merg cu autobuzul sau cu avionul.Nu contează de unde vii, nu contează ce faci, important este să cunoşti toleranţa, să nu ai prejudecăţi, să îţi concentrezi viaţa pe iubirea şi respectarea celorlalţi, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen.

Aşadar, mâine, începând cu orele 17:00, ne întâlnim la Arcul de Triumf şi marşăm împreună pe Bd. Kiseleff, până la Piaţa Victoriei, unde vom rămâne în zona liberă de discriminare timp de o oră. Unde, sper eu, într-o zi să putem spune despre România că a obţinut o victorie... aceea de a elimina pentru totdeauna discriminările, prejudecăţile, lipsa de respect şi de solidaritate.  

Cu ocazia GayFest 2013, Partidul Verde anunţă vizita în Romania, pentru primă data la Bucureşti, a europarlamentarului austriac Ulrike Lunacek, membră a grupului Verzilor Europeni din Parlamentul European. Ulrike Lunacek este una dintre cele mai importante voci din Europa ce susţine drepturile minorităţilor sexuale, ea însăşi declarându-şi în mod public orientarea gay.

UPDATE:
Priviţi rezultatele acestui sondaj cu privire la acceptarea homosexualităţii în societate... Noi în care parte vrem să ne aflăm, oare? Europa de Vest şi America de Nord sau Orientul Mijlociu?

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite