Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea călătoriilor în Paraguay din cauza epidemiei de febră dengue

Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea călătoriilor în Paraguay din cauza epidemiei de febră dengue

MAE recomandă evitarea călătoriilor în Paraguay FOTO Adevărul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă evitarea călătoriilor în Paraguay, motivând că epidemia de febră dengue, transmisă prin muşcăturile de ţânţari, a atins în ultima perioadă un nivel fără precedent în această ţară. Potrivit MAE, numărul de persoane contaminate cu acest virus este „de aproximativ patru ori mai ridicat decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform declaraţiilor ministrului paraguayan al sănătăţii, epidemia de dengue „a atins un nivel istoric”, fiind raportate de la începutul acestui an peste 70.000 de persoane îmbolnăvite şi 48 de decese cauzate de această boală, menţionează sursa citată.

Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt absolut necesare în această ţară.

Febra dengue se manifestă prin febră puternică, dureri de cap, dureri articulare şi hemoragii şi se poate solda cu decesul persoanei infectate.

În America de Sud, Paraguayul este ţara cu cea mai mare rată a mortalităţii din cauza febrei dengue.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările