Familia care a crescut-o pe micuţa Sorina a depus plângere penală pe numele procuroarei Piţurcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina
Sorina

Avocatul familiei Şărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina, a depus, la Secţia Specială o plângere pe numele procuroarei Maria Piţurcă, pe care o acuză de răpire, constituire grup infracţional organizat. Apărătorul spune că plecarea minorei din ţară i-a luat prin surprindere.

„Am venit astăzi (luni, n.r.) la Secţia de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru a depune plângere penală împotriva doamnei procuror Maria Piţurcă referitor la săvârşirea infracţiunilor de răpire de persoane, constituire de grup infracţional, rele tratamente aplicate minorului. Trebuie ca Parchetul General să ia măsuri pentru aceste infracţiuni”, a declarat Ioana Constantin, avocatul familiei Şărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina.

Potrivit avocatului, plecarea din ţară a minorei a fost o surpriză.

„Nu s-a ştiut absolut nimic (n.r. de plecarea Sorinei), ne-a luat prin surprindere faptul că s-au soluţionat atât de repede problemele referitoare la paşaport şi viza, chiar este revoltător. Trebuia ca fetiţa să rămână în ţară cu părinţii, pentru că acum urmează cercetarea penală. Este obligatorie şi declaraţia. Stăm şi ne întrebăm acum cum vor soluţiona aceste acte de procedură? (...) Sunt două posibilităţi, fie vor fi citaţi şi aduşi cu mandat sau dacă nu, se va constitui o comisie rogatorie care va îndeplini aceste obligaţii pe care le au organele de cercetare penală din România şi vom aştepta soluţiile”, a mai spus sursa citată.

Sorina a părăsit România duminică dimineaţă, împreună cu părinţii adoptivi. Minora avea toate actele în regulă atunci când a părăsit ţara prin Aeroportul Otopeni.

De altfel, familia adoptivă a ridicat, vineri, paşaportul Sorinei, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, de la Serviciul de Paşapoarte Dolj.

Judecătoria Slatina a decis că Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, o familie de români stabiliţi în SUA. Instanţa a respins cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu. Decizia nu este însă definitivă, iar procurorul general a anunţat deja că o va contesta.

udecătoria Slatina este a cincea instanţă care a fost chemată să soluţioneze ordonanţa preşedinţială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt.

Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Procurorul general spunea că speră ca familia adoptivă nu va părăsi ţara cu fetiţa înainte de decizia de la Slatina, deşi există o procedură de adopţie finalizată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite