Fals angajat SMURD şi prieten al secretarului de stat Raed Arafat, arestat pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presupusul prieten al lui Raed Arafat a înşelat mai multe firme cu peste 30.000 de lei FOTO Adevărul
Presupusul prieten al lui Raed Arafat a înşelat mai multe firme cu peste 30.000 de lei FOTO Adevărul

Un bărbat, care a înşelat mai multe firme cu peste 30.000 de lei, după ce s-a recomandat prieten apropiat al secretarului de stat Raed Arafat şi angajat al Fundaţiei pentru SMURD, a fost reţinut de poliţiştii bucureşteni.

Ofiţerii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au făcut percheziţii la casa suspectului Vasile Coman (29 de ani) unde au găsit mai multe ştampile cu numele acestuia şi cu numele mai multor persoane oficiale din România, ştampile ce au fost aplicate şi pe mai multe contracte de vânzare-cumpărare false. 

„De asemenea, au mai fost ridicate fotografii reprezentându-l pe suspect în uniformă medicală, ecusoane, epoleţi, embleme şi vestimentaţie inscripţionată, toate susceptibile ca fiind folosite în comiterea de infracţiuni”, se arată în comunicatul de presă emis de poliţişti.

„În ultimele luni, suspectul s-a recomandat ca fiind reprezentantul unei fundaţii cu activităţi în domeniul medical şi a comandat de la diverse societăţi comerciale mai multe bunuri, pe care nu le-a plătit. Prejudiciul creat a fost de 18.407 de lei”, au explicat anchetatorii.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa lui Coman poliţiştii au confiscat 18.450 de lei. În plus, ancheta a scos la iveală faptul că la începutul lunii iunie 2012, suspectul i-ar fi promis unui furnizor că-l va ajuta să încheie un contract cu unul dintre Spitalele din Bucureşti. Fiind vorba de sume foarte mari de bani, furnizorul a luat legătura cu beneficiarul real, moment în care a constatat că respectivele contracte erau false.

Coman mai este cercetat şi pentru că în anii 2011 şi 2012 ar fi solicitat donaţii unor societăţi din domeniul medical, în valoare de 9.491 de lei. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au emis pe numele lui un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite