Facturile săptămânii ce se încheie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţ de aproape o săptămână presa scrisă şi audiovizuală, opinie publică, alegători, boieri, curteni, oşteni au urmărit cu sufletul la gură regrupările de pe scena politică din România.

Rolul de vedetă i-a revenit partidului PRO ROMÂNIA al d-lor Victor Ponta şi Daniel Constantin care vreme de cel mult două zile şi-a revendicat şi savurat gloria de a fi anulat, prin instrumentul stimulării traseismului politic, supremaţia coaliţiei PSD-ALDE din Camera inferioară a Parlamentului România.

În rest nu am reţinut nimic notabil din noianul de vorbe, adesea în contradictoriu, rostite la posturile de televiziune luate cu asalt de liderii partidului, lideri cărora li s-a alăturat dl. Sorin Câmpeanu. Probabil şi domnia sa tot lider al cărui rost a fost să teoretizeze valoarea modelelor în politic, făcându-se a uita faptul că s-a numărat printre iniţiatorii dezgustătorului apel de susţinere la şefia Ministerului Educaţiei Naţionale a agramatului rector al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava dl. Valentin Popa, zis şi Pamblică, insul care de pe scaunul unde a stat cândva Spiru Haret urmează exemplul şefei domniei sale, d-na prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă, şi siluieşte impardonabil limba română. Încă vreo două-trei modele precum domnii Popa şi Câmpeanu şi devine cum nu se poate mai limpede că la capitolul Educaţie România nu mai are nici o şansă, indiferent dacă la putere rămâne PSD sau vine PNL ori partidul PRO ROMÂNIA. 

Domnii Ponta şi Constantin, cu toată maşinăria lor de vorbe, nu au reuşit să ne lămurească, adică să ne spună nimic concret în privinţa acţiunilor viitoare, creatoare şi de anvergură ale formaţiunii politice pe care o conduc. Singurul lucru ce a rezultat limpede din discursurile lor e că doresc să se răzbune pe dl. Dragnea. Adică să îl înlăture de la şefia PSD şi să le dea câte o dregătorie cu valoare compensatorie celor care au fost deposedaţi de funcţii la vârful social-democraţiei româneşti începând cu vara anului 2015, atunci când, prin sperjur, manipulare şi ticăloşie, prin înşelarea bunei credinţe a d-lui Ponta, la şefia PSD s-a instalat dl. Liviu Dragnea. Care şi-a numit în orice post mai acătării câte un consătean al domniei-sale. În rest, aceeaşi vorbărie cu care dl. Ponta ne bombardează periodic şi fără milă de când a ieşit din silenzio stampa şi nimic mai mult.

Partea proastă e că deranjamentul de la nivelul coaliţiei PSD-ALDE din Camera Deputaţilor nu a durat decât câteva zile. Fiindcă exact atâţia deputaţi cât trebuie spre a se reface vechea situaţie au părăsit PMP-ul d-lui Băsescu nu mai departe decât marţi dimineaţa, în prima zi de lucru a Săptămânii parlamentare. Aceasta poate spre a-i da dreptate liderului partidului care cu nici 12 ore mai devreme, bine-dispus şi pus pe şotii, pe debitat vorbe de clacă ba despre justiţie, ba despre DNA, ba despre preşedintele Iohannis, mai ales că se afla luni seara la TVR în selecta, iradiant-inteligenta companie a domnilor Ion Cristoiu şi Ionuţ Cristache, două personaje abjecte care compromit însăşi ideea de televiziune publică în România, însă cine se aseamănă se adună, a meditat filosofic că orice greşeală se plăteşte şi că este o factură pentru toate. Factura aşteptată i-a venit domnului Băsescu chiar a doua zi. Este cu o surpriză imensă. PMP a rămas fără grup parlamentar. Nu spunea oare chiar dl. Băsescu, aprobat de cei doi iluminaţi care jubilau la orice atac al fostului preşedinte la adresa d-nei Kōvesi, că noilor partide politice le lipseşte capacitatea organizatorică? Viaţa a dovedit încă o dată că dl. Băsescu are dreptate. Chiar dacă PMP nu e chiar nou creat. Dar nici vizibil nu a fost vreodată.Şi mai ales, vorba ardeleanului, cam de nici o treabă.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite