Facebook, la răsăritul unei noi crize după breşa de securitate care a afectat 50 de milioane de conturi. FBI se ocupă de caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu se ştie încă dacă hackerii au şi preluat efectiv controlul asupra conturilor afectate
Nu se ştie încă dacă hackerii au şi preluat efectiv controlul asupra conturilor afectate

Facebook a admis vineri că a fost victima unui atac informatic de amploare ce nu face decât să adauge la problemele cu care reţeaua s-a confruntat în ultimul an. Ştirile false, interferenţele Rusiei, scandalul Cambridge Analytica sunt doar câteva dintre episoadele care fac ca încrederea user-ilor să se erodeze. Acum, se adaugă un nou moment critic.

Compania a anunţat vineri că hackerii au exploatat o vulneraabilitate de securitate şi au obţinut elemente ce le-ar permite să preia controlul asupra a 50 de milioane de conturi din reţea.

Facebook a fost în centrul multor scandaluri în ultimii doi ani, dar situaţia de acum este total diferită de cea din scandalul Cambridge Analytica, unde datele au fost obţinute într-un cadru legal, de o terţă parte. De data aceasta, lucrurile sunt foarte diferite, iar sistemele Facebook au fost ţinta unui atac informatic caracterizat de Mark Zuckerberg ca fiind ”foarte grav”.

Nu se ştie exact câţi utilizatori au fost afectaţi şi dacă hackerii chiar au preluat controlul asupra unor conturi. În plus, cum s-a întâmplat şi în trecut, este foarte posibil ca să se afle faptul că, de fapt, numărul celor afectaţi este mult mai mare şi tipurile de informaţii care au ajuns la hackeri sunt mult mai diverse, arataă hotnews.ro.

Mai multe agenţii guvernamentale vor demara anchete şi vor vrea să afle cât mai multe detalii. Milioane de oameni îşi vor pune întrebarea: Pot să mai am încredere în Facebook?, iar un răspuns pozitiv este tot mai greu de dat.

Ancheta internă a început marţi cu asistenţa FBI, dar nu se ştie încă dacă hackerii au şi preluat efectiv controlul asupra conturilor afectate. Cei de la Facebook spun că nu ştiu de unde sunt atacatorii şi nici care a fost planul lor.

Ce s-a întâmplat? Problema a fost detectată în după-amaiza zilei de 25 septembrie şi corectată în noaptea de 27 spre 28 septembrie. Pentru siguranţă, cei 50 de milioane de useri afectaţi şi alţi 40 de milioane au fost deconectaţi forţat din reţea vineri şi au trebuit să se autentifice din nou, acest lucru păţindu-l şi mulţi români.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite