Extrădarea Elenei Udrea şi Alinei Bica    s-ar putea face în şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul-sef al Biroului Extradari din Costa Rica, Laura Monge, a oferit cateva detalii despre cazul Elena Udrea - Alina Bica si despre extradarea celor două.  Procedura ar putea dura între şase şi opt luni, dar s-ar putea prelungi.

Monge a explicat că documentele de arestare ale celor două au ajuns la Ambasada Costa Rica din Mexic, în 30 iulie, iar în august au ajuns documentele necesare şi la Judecătoria Penală, care se ocupă de realizarea procedurilor. 

Referitor la un termen anume în care trebuie să se facă extrădarea, Laura Monge a explicat că, în medie, cazuistica pe tema extrădării poate dura între 6 şi 8 luni, însă această perioadă poate fi prelungită în funcţie de circumstanţe. 

  

Procurorul a mai spus că mandatele de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea şi al Alinei Bica pot fi prelungite şi după data de 30 decembrie, pe toată durata procedurii de extrădare. 

Reamintim că, despre acest caz, şeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a spus că agenţia pe care o conduce nu a avut niciun contact cu Elena Udrea până la momentul reţinerii sale, în timp ce pe Alina Bica el o primise în audienţă cu patru luni înainte şi a păstrat legătura cu avocatul ei. El a afirmat că după reţinerea Elenei Udrea a fost contactat de avocatul fostei şefe a DIICOT, căruia i-a spus că este timpul să se predea, iar acesta i-a spus că va vorbi cu ea.

Gustavo Chinchilla a explicat că în 21 august un judecător penal a dispus reţinerea, dar intervenţia a avut loc abia în 3 octombrie pentru că Interpol încearcă să găsească "momentul cel mai potrivit pentru a face o arestare". "Avem foarte multe cazuri similare şi ni s-a părut că momentul oportun a fost pe 3 octombrie", a afirmat şeful Interpol Costa Rica.

  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite