Expertul care l-a absolvit pe Petre Tobă de plagiat, suspect de „copy/paste“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Tobă a fost găsit nevinovat de plagiat de o comisie CNADTCU, din care a făcut parte şi Marin Claudiu Ţupulan. FOTO Eduard Enea
Petre Tobă a fost găsit nevinovat de plagiat de o comisie CNADTCU, din care a făcut parte şi Marin Claudiu Ţupulan. FOTO Eduard Enea

Unul dintre cei trei membri ai comisiei care a susţinut că fostul ministru de Interne, Petre Tobă, nu a plagiat, este acuzat, la rândul său, de furt academic. Marin Claudiu Ţupulan, de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti, ar fi copiat până şi o eroare de tehnoredactare.

Unul dintre cei trei membri ai comisiei de specialitate din cadrul CNATDCU ce a redactat un raport potrivit căruia Petre Tobă nu a plagiat este acuzat şi el de plagiatură.

Cinci articole publicate în perioada 2012-2014 de profesorul universitar Marin Claudiu Tupulan de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti sunt suspecte de plagiat, scrie Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie, citat de Hotnews.ro. 

"Plagiatul la profesorul Marin-Claudiu Tupulan este, în esenţă, unul masiv şi intenţionat, că şi în cazul Petre Tobă pe care, culmea ironiei, a ajuns să îl apere şi absolve de plagiat", a declarat, pentru CRJI, profesorul universitar Dumitru Sandu. 

Potrivit investigaţiei CRJI, în articolul "Dimensiunea globală a traficului de droguri" din 2012, cele nouă pagini ale lucrării lui Tupulan seamănă că două picături de apă cu 15 pagini (de la 58 la 72) din volumul "Organizaţia criminală a drogurilor", publicat, în 2008, la Editura Sitech din Craiova.

Astfel, au fost preluate până şi erorile. La pagină 64 a textului-sursă din 2008 există o greşeală de tehnoredactare: "cocluzia" în loc de "concluzia". Aşa apare cuvântul şi în articolul din 2012 al lui Tupulan, la pagină 276 a revistei Pro Patria Lex.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite