UPDATE Exerciţiu Seism 2018: Până duminică bilanţul este de 2.098 persoane decedate, 3.912 răniţi, 7.250 persoane dispărute şi 30.000 persoane sinistrate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până duminică bilanţul este de 2.098 persoane decedate, 3.912 răniţi, 7.250 persoane dispărute şi 30.000 persoane sinistrate.
Până duminică bilanţul este de 2.098 persoane decedate, 3.912 răniţi, 7.250 persoane dispărute şi 30.000 persoane sinistrate.

În cadrul exerciţiului SEISM 2018, pe timpul nopţii au sosit în Centrul 70 Geniu Aviaţie Pantelimon peste 150 de medici şi asistenţi medicali din Israel cu un spital mobil tip III, unde vor fi asigurate inclusiv intervenţii chirurgicale complexe.

UPDATE Ca urmare a replicii, CNCCI a solicitat suplimentarea forţelor din Bucureşti cu echipe de căutare salvare (inclusiv alpinişti) din judeţele. VN, BV, CT, CL, BZ, AG. Forţele se vor prezenta în bazele de operaţii, urmând a fi direcţionate în zonele afectate de replica seismului.

UPDATE În urmă cu câteva minute, în scenariul exerciţiului SEISM 2018 s-a introdus o replică a cutremurului, cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, care s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 141 km. Echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă se deplasează în teren pentru efectuarea recunoaşterilor şi evaluarea pagubelor generate de această replică a cutremurului.

Ştirea iniţială: De asemenea, în urma apelului internaţional pe care România l-a lansat ca urmare a cutremurului din data de 13 octombrie, au ajuns în ţară şi 7 ambulanţe din Austria, 4 ambulanţe din Italia, o ambulanţă din Ungaria, două camioane pentru posuri medicale avansate nivel I, din Italia şi trei camioane din Austria.

În cursul acestei zile vor ajunge echipa de căutare- salvare din Bulgaria şi paramedici cu ambulanţă din Republica Moldova.

În această după-amiază, un avion civil pus la dispoziţie de Institutul National de Cercetare Aerospatiala  va aduce de la Timişoara 4 medici şi asistenţi medicali pentru suplimentare.

Totodată, încă din timpul nopţii a început instalarea taberelor de sinistraţi la Voluntari şi Afumaţi, din judeţul Ilfov. Acestea pot deveni funcţionale în următoarele 2 ore.

În Bucureşti, pe Arena Naţională, începând cu ora 19.00, se va organiza o altă tabără de sinistraţi cu o capacitate de 600 de persoane, iar  în interiorul stadionului pot fi adăpostite  alte 20.000 de persoane.
 
La acest moment, echipaje operative desfăşoară misiuni de căutare-salvare şi evacuare medicală, conform scenariului, în mai multe site-uri active.
De asemenea, în zona spitalului Floreasca au fost amplasate puncte medicale avansate pentru suplimentarea capacităţii de primire a victimelor, având în vedere că, potrivit scenariului, la UPU Floreasca s-a prezentat într-un interval scurt de timp un număr mare de victime.

Astăzi, în cursul după-amiezii, este aşteptat în România comisarul european pentru ajutor umanitar şi managementul crizelor, Christos Stylianides.

În sprijinul echipelor medicale mobile ce acţionează pentru salvarea răniţilor rezultaţi  în urma seismului major, s-a alăturat şi o echipă formată din 168 de medici şi asistenţi medicali din Israel.

Aceştia au aterizat noaptea trecută pe Baza 90 Otopeni şi începând din această seară vor acţiona în incinta spitalului mobil de tip 3 israelian, dislocat şi el în acest exerciţiu.  Spitalul israelian este dotat la cele mai inalte standarde şi asigura ingrijire specializata a victimelor/persoanelor afectate, inclusiv prin posibilitatea intervenţiilor chirurgicale (pediatrice, maxilo-faciale, de reconstructie etc ) si asigurarea spatiilor de terapie intensiva.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a efectuat, în cursul nopţii, o misiune de evacuare, pe ruta Bucureşti - Cluj, pentru transferul a 12 răniţi.

Bilanţul este de  2.098 persoane decedate, 3.912 răniţi şi 7.250 persoane dispărute

Dintre cei 12 răniţi, 7 au fost intubaţi, iar 3 dintre aceştia prezentau arsuri. Pacienţii au fost asistaţi pe timpul zborului de către o echipă SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, formată din medici, asistenţi şi paramedici militari şi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

Până în prezent, situaţia rezultată în urma seismului, potrivit scenariului, este următoarea: 2098 persoane decedate, 3912 răniţi, 7250 persoane dispărute, 30.000 persoane sinistrate şi 130.000 de persoane afectate.

De asemenea, 30.000 de consumatori sunt nealimentaţi cu energie electrică şi  25.000 de persoane nu au acces la reţeaua de alimentare cu apă. Au fost dsitruse 250 de case şi avariate alte 900.

Potrivit scenariului, morga mobila şi-a continuat deplasarea în mai multe zone din Bucureşti, de unde au foat preluate persoanele decedate în vederea transportării la IML.

La această oră se desfăşoară activităţi de căutare-salvare şi evaluare medicală în următoarele zone din Bucureşti: Academia de Poliţie, Academia Română, Fabrica de Bere Rahova şi Industria Iutei, din strada Veseliei.




 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite