EXCLUSIV Vila din Predeal a Cameliei Voiculescu, scoasă la licitaţie de Fisc pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ICA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa din Predeal a Cameliei Voiculescu se ridică pe patru niveluri şi se vinde la pachet cu o curte de 901 metri pătraţi
Casa din Predeal a Cameliei Voiculescu se ridică pe patru niveluri şi se vinde la pachet cu o curte de 901 metri pătraţi

În încercarea de a recupera prejudiciul din dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, Fiscul scoate la licitaţie casa de vacanţă din Predeal deţinută de Camelia Voiculescu, cu tot cu mobila şi electrocasnicele din ea.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează înainte de Crăciun o licitaţie pentru vânzarea vilei din Predeal a Cameliei Voiculescu, asupra căreia s-a instituit sechestru, preţul de pornire fiind de 343.000 de euro, fără TVA. 

Astfel, la 22 decembrie, ora 12.00, la sediul Finanţelor Publice din Braşov se organizează licitaţie de vânzare a casei Cameliei Voiculescu, dar şi a terenului aferent vilei, o curte cu o suprafaţă de 901 metri pătraţi, potrivit unui anunţ de pe portalul ANAF. 

casa camelia voiculescu predeal dosarul ica licitatie

Casa se ridică pe patru niveluri – demisol, parter, etaj, mansardă şi include, printre multe altele, pivniţă, cămară, bucătărie, atelier, seră, terase, garaj, birou, dressinguri, balcoane, trei dormitoare şi trei camere de zi. În anunţ nu este specificată suprafaţa vilei, ci doar a terenului intravilan (curtea), de 901 metri pătraţi. Cele două bunuri imobile se vând împreună, preţul de evaluare fiind egal cu cel de pornire în licitaţie – 1,534 milioane de lei, fără TVA (343.000 de euro). 

Numai că în aceeaşi zi, la aceeaşi oră şi acelaşi loc, Fiscul mai scoate la licitaţie şi obiectele de mobilier şi electrocasnicele din vila fiicei lui Dan Voiculescu. Astfel, peste 75 de piese de mobilier, electronice şi electrocasnice sunt vândute la pachet, la un preţ de pornire fără TVA de 64.807 lei (15.000 de euro). De exemplu, se vând 10 scaune şi masă ovală de living din esenţă nobilă, vitrine, fotolii şi canapea din lemn masiv şi piele, paturi, dulapuri, cuiere sau pat de masaj. De asemenea, pachetul licitat include maşină de spălat vase, combină frigorifică, DVD player, televizoare, maşină de curăţat zăpada, aparat de spălat auto şi altele.     

Încă două licitaţii în decembrie

Licitaţia este organizată în vederea recuperării unei părţi din prejudiciul creat în dosarul ICA, estimat la 60 de milioane de euro. De altfel, aceasta nu este prima licitaţie care vizează bunurile familiei Voiculescu. În luna iunie a acestui an, Fiscul a vândut la licitaţie apartamentul de pe Şoseaua Kiseleff din Bucureşti, care a aparţinut lui Dan Voiculescu. 

Adjudecatara apartamentului cu o suprafaţă de 206,5 metri pătraţi a fost o femeie (persoană fizică), care a oferit 1,9 milioane de lei (427.000 de euro), deşi preţul de pornire era de 1,41 milioane de lei. Numele persoanei care a câştigat licitaţia nu a fost făcut public. 

image

O altă licitaţie care vizează bunurile familiei Voiculescu are loc mâine, în Bucureşti. Este scoasă la vânzare participaţia pe care Camelia Voiculescu (foto) o deţinea la compania RC Media Company, preţul de pornire fiind de 128.160 de lei, fără TVA (28.800 de euro). De asemenea, două licitaţii vor avea loc pe 17 decembrie la Târgu-Mureş, unde Fiscul licitează acţiunile pe care fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia şi Corina, le deţineau la compania Sanagra SA. Preţul de pornire în licitaţie este de 1,259 milioane de lei în cazul participaţiei Corinei Voiculescu şi de 1,097 milioane de lei în cazul Cameliei Voiculescu. Preţul este redus cu 25%, după ce la prima licitaţie, de pe 19 noiembrie, nu s-a prezentat nicio persoană interesată. 

Fiscul a evaluat terenurile şi clădirile omului de afaceri Dan Voiculescu la 32,58 milioane de euro, valoarea acestora acoperind puţin peste jumătate din prejudiciul din dosarul ICA, estimat la 60 de milioane de euro. Ministerul Finanţelor, proprietarul acestor imobile în urma instituirii sechestrului, nu a stabilit încă dacă acestea vor fi scoase la licitaţie sau vor fi date în folosinţă unei instituţii a statului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite