EXCLUSIV Ucigaşul studentei japoneze vrea să scape din puşcărie. Cum arată acum şi ce motive invocă pentru liberare violatorul în serie Nicolae Vlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Vlad (primul din stânga) a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unei studente . Foto: Ionuţ Mureşan
Nicolae Vlad (primul din stânga) a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unei studente . Foto: Ionuţ Mureşan

Nicolae Vlad, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea în 2012 a studentei japoneze Yurika Masuno şi a altor două femei, vrea să scape de puşcărie pentru a-şi trata problemele medicale. Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie, luni, primul termen al dosarului în care vieţaşul cere întreruperea executării pedepsei.

La opt ani de la crimele şi violurile care i-au dus numele din România până în Japonia, Nicolae Vlad a fost adus din nou în faţa unui judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, de această dată pentru a fi eliberat, cel puţin temporar. Nicolae Vlad, care îşi ispăşeşte pedeapsa pe viaţă la Penitenciarul Giurgiu, a fost susţinut în sala de judecată de mama lui. Avocata lui Nicolae Vlad susţine că acesta s-a îmbolnăvit în perioada detenţiei şi nu poate fi tratat în spitalul penitenciar.

Următorul termen, 10 februarie

Instanţa aşteaptă până la termenul din 10 februarie toate documentele de la Institutul de Medicină Legal „Mina Minovici”, înainte de a lua în discuţie cererea lui Nicolae Vlad. Bărbatul a fost condamnat de Instanţa supremă pe data de 7 octormbrie 2013 la închisoare pe viaţă. Înainte de schimbarea Codurilor penale în 2014, ultima cale de atac exercitată de Vlad a fost recursul. Cea mai înaltă instanţă din ţară a confirmat, atunci, decizia Curţii de Apel Bucureşti.

nicolae vlad parchet august 2012 foto Mediafax / Octav Ganea

Foto: Mediafax / Octav Ganea

Nicolae Vlad a fost trimis în judecată după ce, în seara de 15 august 2012, a ucis-o pe studenta japoneză Yurika Masuno, venită să predea la o şcoală din Craiova. Crima a avut loc în comuna Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a DN1. Nicolae Vlad a violat-o pe studentă, apoi a sugrumat-o şi i-a furat laptopul, telefonul mobil şi aparatul foto.

Procurorii au anunţat ulterior că au extins cercetările în cazul lui Nicolae Vlad, cu privire la alte 6 infracţiuni comise în judeţul Ilfov, printre care o crimă şi mai multe violuri şi jafuri.

Crime şi violuri în serie

În rechizitoriu anchetatorii au reţinut că, în noaptea de 5 spre 6 august 2012, Vlad a ucis o bătrână de 73 de ani în localitatea Baloteşti, după ce a violat-o. Femeia a fost ucisă prin aceeaşi metodă folosită şi asupra studentei din Japonia - asfixia mecanică prin sugrumare. În noaptea de 28 spre 29 aprilie 2012, Vlad a intrat într-o casă din Ilfov, în jurul orei 3.00, a agresat o persoană şi i-a furat telefonul mobil.

Pe 1 martie 2012, în jurul orei 20.30, Vlad a intrat într-o casă din Bucureşti, unde a violat o femeie şi i-a furat bani şi alimente. Bărbatul a comis aceleaşi fapte şi pe data de 24 februarie 2012, tot în Capitală. În noaptea de 25 spre 26 februarie 2011, Nicolae Vlad a intrat în casa unei femei din Ilfov, pe care a violat-o, legând-o de mâini şi de picioare, după care i-a furat bani şi un telefon mobil. Nicolae Vlad a mai fost acuzat că, în perioada mai-august 2010, a intrat de mai multe ori în casa unei femei din judeţul Ilfov, pe care a violat-o, însă aceasta nu a depus plângere penală la Poliţie

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite