EXCLUSIV Niciun participant la licitaţia organizată de Fisc pentru vânzarea a nouă apartamente deţinute de o firmă controlată de Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă controlează prin interpuşi firmele Asesoft Technologies şi RTV Satellite Net, după cum susţin procurorii care îl anchetează pe fostul deputat FOTO Mediafax
Sebastian Ghiţă controlează prin interpuşi firmele Asesoft Technologies şi RTV Satellite Net, după cum susţin procurorii care îl anchetează pe fostul deputat FOTO Mediafax

Niciun participant nu s-a înscris la licitaţia organizată miercuri de Fisc pentru vânzarea a nouă apartamente dintr-un bloc din Ploieşti, care aparţin Asesoft Technologies, firmă controlată de Sebastian Ghiţă prin interpuşi. Compania este executată pentru că a girat plata unor datorii eşalonate către stat ale RTV Satellite Net, firmă care operează postul România TV, de asemenea, controlată de Ghiţă.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie să anunţe în termen de 30 de zile data la care se va organiza o nouă licitaţie, preţul de pornire urmând să fie redus cu 25%. 

Licitaţia de vânzare a celor nouă apartemente şi a terenurilor aferente acestora era programată să aibă loc miercuri, 27 ianuarie, ora 12.00, la sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti. 

Cele nouă apartamente scoase la licitaţie sunt situate la parterul şi primele două etaje ale unui bloc de pe strada Romană din Ploieşti. Astfel, este vizată vânzarea a nouă apartamente, toate din acelaşi imobil, fiecare cu terenuri aferente, preţul de pornire pentru fiecare dintre acestea fiind cuprins la prima licitaţie (27 ianuarie) între 555.250 de lei şi 401.570 de lei, fără TVA (122.500 de euro şi 88.650 de euro). De exemplu, potrivit anunţului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), un apartament compus din trei camere, cu antreu, grup sanitar, baie, bucătărie şi sas – cu o suprafaţă de 96,05 metri pătraţi – şi cu două terase (9,15 metri pătraţi, respectiv 2 metri pătraţi), împreună cu o cotă de 3,97% din părţile şi dependinţele comune, dar şi cu un teren aferent apartamentului de 46,45 metri pătraţi este scos la vânzare la un preţ de pornire, fără TVA, de 414.950 de lei (91.600 de euro). 

În raportul de evaluare a imobilelor se precizează: „Curtea imobilului nu este amenajată, ste nevoie de o platformă de beton şi este o problemă cu construcţia veche de la intrare...pivniţa clădirii este monument istoric. Soluţia este refacerea construcţiei vechi pentru a asigura un aspect civilizat intrării în curte. Construcţia veche este parţial degradată, cu acoperişul deteriorat, infiltraţii masive la pereţi, tavane căzute, podele distruse, tâmplărie deteriorată“. 

În anunţul ANAF se arată că bunurile imobile sunt grevate de următoarele: 

1. Creditor – AJFP Prahova – Contribuabili Mijlocii 

2. Sarcini: Ipotecă imobiliară în favoarea AJFP Prahova – Contribuabili Mijlocii, conform contract de ipotecă imobiliară – garant ipotecar ASESOFT TECHNOLOGIES SRL, pentru garantarea plăţii datoriilor la bugetul general consolidat ale RTV SATELLITE NET SRL.  

bloc asesoft technologies sebastian ghita

FOTO: Google Street View

RTV Satellite Net SRL îl are ca asociat unic pe Tronaru Radu Mihai şi este firma care operează efectiv televiziunea de ştiri România TV. Societatea care operează licenţa audiovizuală a postului este Ridzone Computers SRL. Procurorii au dispus în iunie 2015 sechestru aspura conturilor acestor două firme pentru recuperarea sumei de 129,24 milioane de lei, în dosarul în care Sebastian Ghiţă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi evaziune fiscală. Ulterior, instanţa supremă a decis ridicarea sechestrului pus pe aceste firme. 

Firma RTV Satellite Net SRL, cu obiect de activitate „activităţi de difuzare a programelor de televiziune“, a încheiat anul 2014 cu pierderi de 5,73 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 27,35 milioane de lei. Datoriile companiei se ridicau la sfârşitul lui 2014 la 58,99 milioane de lei. La jumătatea anului trecut, firma RTV Satellite Net înregistra obligaţii restante la bugetul de stat de 2,41 milioane de lei, cu menţiunea că s-au acordat înlesniri la plată, adică s-au agreat unele termene pentru plata unor datorii restante. La finele lunii septembrie 2015, copania avea obligaţii restante la buget de 8,8 milioane de lei şi se începuse procedura de executare silită. 

Firma Asesoft Technologies SRL, cu obiect de activitate „prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe“, a încheiat anul 2014 cu un profit de 10,24 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 72,4 milioane de lei. Datoriile companiei erau la sfârşitul lui 2014 de 169,22 milioane de lei. Şi asupra conturilor companiei Asesoft Technologies SRL s-a dispus ăn iunie 2015 sechestru în dosarul lui Sebastian Ghiţă, însă acesta a fost ridicat ulterior. 

Sebastian Ghiţă nu este acţionar al companiilor Asesoft Technologies SRL şi RTV Satellite Net SRL, însă procurorii susţin că acestea sunt deţinute de persoane apropiate lui Ghiţă şi sunt, de fapt, controlate de el.   

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite