EXCLUSIV Interlopul Gigi Boeru, achitat după ce a şantajat oameni de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suprinzător, Gigi Boeru a fost achitat pentru infracţiunea de şantaj, făcut asupra unor oameni de afaceri,  deşi interceptările realizate de SRI  îl prezintă ca fiind cel care comanda pedepsele aplicate cu cruzime duşmanilor săi.

Interlopul bucureştean Gheorghe Constantinescu (60 de ani), cunoscut drept Gigi Boeru, a fost condamnat, în schimb, la şapte ani de închisoare pentru înşelăciune, pentru modul în care a vrut să ia în proprietate o insulă de pe Lacul Fundeni.

În acelaşi dosar, Tribunalul Bucureşti a mai decis condamnarea intelopului Ion Baboi, zis Jamai - patru ani de închisoare, a fostului consilier pe problema rromilor din oraşul Voluntari, George Burghelea - 10 luni de închisoare cu suspendare  şi a omului de afaceri Corneliu Stegaru la două luni de închisoare cu suspendare.

Insula de pe Lacul fundeni, luată cu forţa

Membrii clanului „Boeru” au fost acuzaţi de procurorii din Parchetul Capitalei că au falsificat mai multe documente pentru a prelua, prin firme fantomă, proprietatea asupra insulei de pe Lacul Fundeni. Din acest moment a fost începută presiunea asupra adevăraţilor prorietari.”Baboi Ion şi concubina sa Tănase Ioana au început să mă ameninţe cu moartea, cu răpirea nepoţilor, pentru a mă determina să renunţ la orice demers privind terenul... Aceste ameninţări le-am primit atât telefonic, cât şi faţă-n faţă”, s-a plâns procurorilor unul dintre proprietari.

„Eu sunt Gigi Boeru, nu sunt orice muiere!”

„Maestre, eu vreau să mă văd cu dumneavoastră şi, vă daţi seama, eu sunt Gigi Boeru, nu sunt orice muiere!”, se recomanda, la telefon, Gheorghe Constantinescu. „Ştiţi vorba evreului ce spune? Totul e bine când se termină cu bani!”, era una din vorbele favorite ale interlopului.  În stradă, locotenentul său, Ion Baboi era cel care se ocupa, de intimidarea adversarilor.Ajutat de o bandă de rromi el a interzis practic accesul pe insulă al prorietarilor. „Am parcat autoturismul în afara insulei, pe şosea, iar la intrare pe insulă am găsit montată o barieră care era păzită de doi-trei ţigani. Aceştia ne-au întrebat cine suntem, eu am răspuns că domnul Levi Zion este proprietarul terenului, ne-au lăsat să intrăm… După aproximativ cinci minute au venit trei sau patru maşini de teren cu ţigani, ne-au înconjurat şi au întrebat ce căutăm acolo că este terenul lor”, a povestit unul dintre proprietari.

„Ori îl luăm, dă-l în p.... mea şi-l f..., pe bune!”

„Trebuie să ajungem la moarte, unde trebuie să ajungem?”, îl întreba Baboi pe Maier Benhart, unul din proprietarii insulei. Tot Baboi explică, într-o altă discuţie telefonică, modul de operare: „Deci, noi nu suntem oameni să facem regie acolo, să facem ca femei. Ori îl luăm, dă-l în p.... mea şi-l f..., pe bune! Fără nici un şmecher, ori dracu’ se înţeleg ei şi vine cu treaba înţeleasă. Noi nu suntem oameni să facem regie. Si nu te supăra pe mine ! Eu îţi spun, ca la un frate”. „S-au strâns într-o noapte 40 de ţigani înarmaţi cu fiare, pistoale şi beţe, deoarece au crezut că din cauza lui s-a deschis un proces privitor la insulă. M-a lăsat să înţeleg că nu e bine să mă pun cu oamenii aceştia”, arată în plângerea sa Maier.

Insulă de milioane

Valoarea insulei era de câteva milioane de euro, iar Gigi Boeru a confirmat acest lucru în discuţiile ci tovarăşii lui: „Da. Păi l-am nenorocit. Ce să mai..ce să fac? Am luat o insulă de şapte, opt.. zece milioane de euro ca să i-o bag în buzunar  pe două sute de mii de euro, care îi avea la noi...”. „Ce să stau, bă Scali, că nu mai pot, nu mai pot…neinteligibil….nu mai pot…dă-le-n morţii mă-sii, bine c-am scăpat. Băi, orice s-ar întâmpla cu mine… deci… am scos insula,…. Constanţa e curată, e tot, maşinile… intabulate, tot, e cadastru, are carte, are talon,… n-am rămas mânca-ţi-aş gura ta nu l-am făcut de râs…”, se lăuda interlopul.

Sudanez analfabet, patron de firmă


Procurorii din Parchetul Capitalei susţin că „Gigi Boeru” folosea ca interpus în afacerile sale imobiliare un refugiat sudanez, Ibrahim Mohamed. Anchetatorii au descoperit că sudanezul este analfabet, iar în urma supunerii la tortură şi tratamente inumane, degradante timp de mai mulţi ani în ţara de origine – Sudan – este traumatizat fizic, dar mai ales psihic. Colegii din Centrul de Refucigiaţi au declarat că sudanezul nu ştia nicio boabă de română. Ibrahim Mohamed a fost numit unic asociat al unei societăţi, care a fost folisuită de „Gigi Boeru”, la mai multe ilegalităţi. Sudanezul figurează în baza de date că a părăsit România în iulie 2005, dar este de negăsit pentru autorităţi.

Interceptări

Ion Baboi îi explică unui tovarăş, Baruh Abraham, modul în care va rezolva conflictele cu adevăraţii proprietari.

Ion Baboi: Ascultă ! Să vină câţiva baieţi afară să vezi că venim, da ….pentru tine, să vezi că fratele tău… suntem cu tine si suntem până la moarte cu tine. Orice s-ar întampla, noi suntem lângă tine. Evreii ăştia nu poa’ să-ţi facă ţie niciodată în… în viaţa ta, … ascultă-mă ! Niciodată in viata ta, eu răspund cu capul meu ! Stii câţi băieţi suntem aicea ? Suntem foarte mulţi băieţi. Deci, nimeni nu poa’ să-ţi facă nimic în viaţa ta în ţara asta. Eu cu Scali garantez, cu toţi băieţii care suntem aicea (se aud mai multe voci pe fundal, bărbaţi) nu e mă, e asta mă, frăţiorul meu, suntem toţi aici în casă.
Baruh Abraham: Ok.
Ion Baboi: Dar noi suntem cu tine până la moarte, să ştii !
Baruh Abraham: Stai că mă duc eu. Bine!
Ion Baboi: Eu te rog frumos. Dar nu putem ori mergem şi-l luam pă telefon! Fără frică de nimeni! Ori îl luăm pe telefon definitiv şi-l f.. în c..!
Baruh Abraham: Bravo! Bravo!

„A fost cumpărat pă banii mei, l-am făcut pă numele lui că e mai deştept”


Gigi Boeru a recunoscut într-o discuţie, din ianuarie 2008,  cu Ion Baboi că nu este el adevăratul proprietar al insulei, dar că terenul a  fost trecut pe numele său pentru a garanta o datorie.

Ion Baboi : A venit la mine.
Gheorghe Constantinescu : Hmm
Ion Baboi: Un inspector de la primarie dă la doi.
Gheorghe Constantinescu: Da
Ion Baboi: Să spunem....că pămantu’ lu Gică...
Gheorghe Constantinescu: Da.
Ion Baboi: ….Constantinescu. Ce a construit pă pămant şi cine e proprietar.
Gheorghe Constantinescu: Aham.
Ion Baboi: Şi i-am spus : A fost proprietar doar că am datorat la el neşte bani. N-a avut pămantu’ ăsta niciodată, pămantu’ a fost cumpărat pă banii mei, l-am făcut pă numele lui că e mai deştept.
Gheorghe Constantinescu: Da.
Ion Baboi: Şi că vroia roşcatu’ să ne fure pămantu’, şi dă la el că ştia carte nu putea
Gheorghe Constantinescu: Aham.
Ion Baboi: E pămantu’ meu, nu s-a construit nimic, s-a făcut constatarea pă pămant…
Gheorghe Constantinescu: Da.
Ion Baboi: Că nu s-a construit nimic şi Gică nu mai este proprietar , io sunt proprietarul pămantului.
Gheorghe Constantinescu: De un an. Eu nu mai sunt de un an. Ce treabă am eu?
Ion Baboi: I-am spus băi frate, sunt la fisc, am titlu, am făcut toate actele, Gică nici n-a fost proprietar. Numa’ mi-a dat nişte bani imprumut şi ca să aibe incredere ca-i dau banii inapoi, a făcut pămantul pă numele lui. Nu el a cumpărat de la Levi Zion. Io l-am cumpărat pă insula!
Gheorghe Constantinescu: Da, da.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite