EXCLUSIV Cristi Borcea, interceptat şi urmărit prin GPS în dosarele deputatului Banias!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Cristi Borcea, a fost monitorizat şi el de ofiţerii SRI în dosarul libanezului Said Baaklini, cauză în care a fost cercetat şi senatorul PDL Mircea Banias.

Un judecător de la Curtea Supremă de Justiţie a emis, la 26 noimebrie 2010, mandate de interceptare a celor patru telefoane mobile folosite de Borcea. „Numitul Borcea Cristian a fost contactat la data de 25 noiembrie 2010, în cursul serii, de către făptuitorul Said Baaklini, care i-a solicitat să îi găsească de urgenţă o persoană din cadrul Poliţiei de Frontieră, care să-i faciliteze rezolvarea situaţiei create în legătură cu descărcarea mărfii de pe vasul Pacific Dawn”, se arată  în mandatul de interceptare.

Magistratul a  mai decis, în acest caz, „localizarea şi urmărirea prin GPS ori prin orice alte mijloace de supraveghere elctronică” şi înregistrarea de imagini audio-video. După doar două zile, în noaptea de 27-28 noiembrie 2010, Said Baaklini a  fugit din România, iar ulterior a fost prins în Bulgaria în baza unui mandat de arestare în lipsă. Aceste date apar în dosarul prin care Said Baaklini a  fost trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie, cauză care se află pe rolul Judecătoriei Sectorului 1.

Pe vasul Pacific Dawn se aflau cele patru motoare supraevaluate la suma de 250 de milioane de euro, proprietatea firmei controlate de Baaklini, pentru care libanezul voia să ceară o restituire de TVA de 60 de miliaone de euro. Cristi Borcea nu a  fost audiat la DNA în acest dosar, iar senatorul PDL Mircea Banias a fost scos de sub urmărire penală.

Află pe forbes.ro la ce sumă a fost evaluat Cristian Borcea în Top 500 Miliardari

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite