EXCLUSIV Băhăian şi un fost coleg de celulă al acestuia au ţepuit doi medici!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sergiu Băhăian, condamnat la 26 de ani pentru instigare la omor calificat şi judecat în două procese privind infracţiuni cu file cec, a păcălit doi medici cărora le-a oferit spre vânzare apartamente fantomă.

Parchetul Capitalei a decis trimiterea în judecată al lui Băhăian sub acuzaţia de complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Sergiu Băhăian i-a ţepuit pe cei doi medici cu suma de 65.000 de euro, după ce le-a vândut un apartament pe care nu-l avea, în Piaţa Unirii din Capitală.

Făceau bani prin metoda Băhăian

Pentru a putea înşela oamenii, Băhăian a falsificat mai multe documnte oficiale: antecontracte de vânzare- cumpărare, contracte de vânzare-cumpărare etc. El a apelat la serviciile unui fost partener,Costin Badea, care se prezenta om de afaceri, şi ale lui Mircea Stan, care se prezenta drept avocat în Baroul Bucureşti. Escrocul îl cunoştea pe Badea din anul 2001, când era arestat în dosarul Sabina Product, cei doi au împărţit aceeaşi celulă. Mircea Stan este cumnatul lui Edward Mărculescu, copilul de suflet al lui Băhăian, partener de afaceri şi de orgii al acestuia.

Acte falsificate

Cei doi medici au căzut în plasa lui Băhăian, prin intermediul unei colege, care le-a oferit spre vânzare un apartament achiziţionat în urma procedurii de executare silită a unei bănci.

Toate actele de proprietate erau însă falsificate. De bună credinţă, noii propritetari au încheiat antecontractul şi contractul de vânzare-cumpărare, în faţa lui Mircea Stan, care s-a prezentat cu identitatea falsă a unui avocat bucureştean şi a atestat documntele. Medicii au fost amăgiţi că după semnarea actelor se vor face demersuri pentrua elibera apartamentul, şi au plătit, în trei rate, suma de 65.000 de euro.

Şi-a turnat complicii

Sergiu Băhăian a recunoscut că el a realizat aceste falsuri, la propunerea lui Costin Badea. El a executat profesionist documente de proprietate pentru două apartamente, situate în zone centrale ale Capitalei, iar în actele bancare a subscris în locul directorilor de sucursale.

Tot el s-a pocupat de închirirea unui spaţiu în zona centrală a oraşului Bucureşti, unde avea să fie semnată tranzacţia cu medicii. El a povestit că l-a cooptat şi instruit pe Mircea Stan cu tot ce avea de făcut în rolul său de „avocat", înmânându-i două ştampile (una dreptunghiulară pentru legalizare, iar cealaltă rotundă cu inscripţia „Avocat R. M."). Băhăian a povestit că i-a solicitat lui Stan „să stea liniştit", în sensul că va primi bani pentru ce face, iar faptele sale nu vor avea urmări penale. Înşelăciunea a vut loc între Crăciunul şi Revelionul anului 2009, iar partea lui Băhăian a fost de 20.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite