Evadare ca-n filme la Jilava: cum a scăpat un deţinut periculos de gloanţele paznicilor, de câinii de pază şi de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Un deţinut periculos, încarcerat la Penitenciarul Jilava, a reuşit să evadeze, anunţă oficialii penitenciarului. Bărbatul, condamnat la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie, nu a putut fi oprit de gardieni deşi aceştia au folosit focuri de armă pentru a-l captura. Mai mult, infractorul a fost abordat de un echipaj de poliţie pe stradă pentru a fi legitimat, dar a reuşit să scape şi de această dată după ce oamenii legii au fost atacaţi de câini.

Valeriu Constantin Azamfirei (foto dreapta), a reuşit să evadeze cu prilejul întoarcerii de la un punct de lucru, după ce deţinuţii din schimbul 2 au fost introduşi în penitenciar. Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, deţinutul a forţat dispozitivul de siguranţă şi a escaladat mai multe garduri. Deşi au tras mai multe focuri de armă asupra fugarului, gradienii nu au reuşit să-l oprească. 

Chiar şi agentul din postul de pază a efectuat foc de avertisment şi foc asupra deţinutului care încerca să evadeze înainte ca acesta să se facă nevăzut. 

"detinutu"

La scurt timp după ce a evadat, deţinutul a dat nas în nas cu o patrulă de poliţie, care nu a fost însă informată că bărbatul a fugit din închisoare. Totuşi, având un comportament suspect, oamenii legii au vrut să-l legitimeze, moment în care tâlharul a fugit şi a sărit în curtea unui depozit de fier vechi, unde a fost atacat de câinii de pază, prilej cu care şi-a abandonat o geacă de culoare maro, cu urme de sânge. 

Aceiaşi câini i-au atacat şi pe poliţişti. Aceştia au fost transportaţi la spital. „Inexplicabil, conducerea ANP a dispus ca pâna la ora 7 să nu fie informat publicul şi celelalte autorităţi referitor la evadare, în prezent efectuându-se scotociri şi acţiuni informative”, arată Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Ce a transmis ANP

ANP a informat că deţinutul a evadat joi, 7 martie, în jurul orei 00.55. 

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces– posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unităţii, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti Jilava, precum şi cooperarea cu  Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov si Poliţia de Frontieră, DGPMB, IPJ Călăraşi.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Bucureştiul Jilava  la telefon: (021) 4570182, 021 4570654, 0757087957.

Semnalmente deţinut:

Înălţimea (cm): 169

Tipul frunţii: îngustă

Tipul nasului: drept

Tipul ochilor: căprui

Tipul gurii: mică

Tipul bărbiei: bilobată

Tipul urechilor: mijlocii d. t.

Tipul feţei: dreptunghiulară

Tipul părului: gri întins

Tipul sprâncenelor: arcuite

Tipul bărbii: barbă rasă

Tipul mustăţii: nu poartă

Tipul corpolenţei: atletică

Semne particulare: tatuaje pe umeri

Notă: purta geacă culoare maron, pantaloni tip jeans culoare maron şi pantofi sport tip adidas culoare neagră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite