Europa Liberă: „Dirijorul” din Piaţa Victoriei, prieten cu soţul Giorgianei Hosu, procuroarea care anchetează dosarul 10 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre actorii anchetaţi pentru rolul jucat în reprimarea violentă a demonstaţiilor din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei, colonelul de Jandamerie Cătălin Paraschiv, supranumit în presă „Fantoma în alb” sau „Dirijorul”, este prieten de 10 ani cu soţul celei care ar trebui să-l ancheteze, arată Europa Liberă.

Giorgiana Hosu, procuror adjunct al Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este procuror de caz în dosarul violenţelor din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. Soţul acesteia, Dan Hosu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2017, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi dare de mită în dosarul Carpatica Asigurări, potrivit Europa Liberă.

Conform publicaţiei, Giorgiana Hosu, procuror adjunct al Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este procuror de caz în dosarul violenţelor din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. Soţul acesteia, Dan Hosu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2017, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi dare de mită în dosarul Carpatica Asigurări.

În dosarul menţionat, care se judecă la Tribunalul Bucureşti, inculpatul Hosu a depus o caracterizare pe care i-a făcut-o, sub semnătură, colonelul Cătălin Paraschiv. Documentul este datat 2 septembrie 2019. Paraschiv spune, în declaraţia ce poartă antetul Jandarmeriei, că-l ştie pe fostul poliţist Hosu din 2009, fiind un profesionist desăvârşit.


„Am avut ocazia să constat înaltul profesionalism al domnului Hosu Dan, dar şi calităţile, abilităţile şi aptitudinile personale deosebite. Şi-a adus o contribuţie substanţială la îndeplinirea activităţilor operative încredinţate unităţii”, se arată în caracterizarea semnată de Cătălin Paraschiv, fostul comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, citat de Europa Liberă.

Acest tip de caracterizare este folosită în timpul unui proces, pentru ca judecătorul să-şi facă o părere despre inculpat, persoanele care fac astfel de acte fiind rugate de cel judecat să „pună o vorbă bună” în favoarea lui. Îndeobşte, astfel de caracterizări sunt cerute unor oameni apropiaţi.

La dosar mai sunt două înscrisuri care-l laudă pe Hosu, declaraţii date de duhovnicul unei mănăstiri din Alba Iulia şi de Vasile Cimpoeru, primarul din Bragadiru Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite