Euronews: E cineva aici? Shinzo Abe a venit într-un moment prost în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Shinzo Abe nu a avut parte de un covor roşu la Bucureşti. Sosit în România într-o vizită istorică, dar pe fondul unei crize politice, premierul nipon a fost nevoit să aştepte ore îndelungate un interlocutor, relatează Euronews.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, avea în programul pentru marţi o întâlnire cu Mihai Tudose. Dar membrul PSD a demisionat luni seara, după ce a pierdut sprijinul propriului partid, astfel încât şeful Guvernului japonez s-a trezit fără gazdă la coborârea din avion.

În lipsa unui omolog cu care să discute, Abe a rămas în camera sa de hotel din Bucureşti. O scenă suprarealistă, mai ales că este primul premier nipon care vizitează România în ultimii 100 de ani.

Pentru a pune capăt acestei situaţii diplomatice jenante, preşedintele român Klaus Iohannis şi-a modificat agenda şi l-a primit aşa cum se cuvine la Palatul Cotroceni, notează Euronews.

image

Shinzo Abe se află de vinerea trecută într-un turneu diplomatic în Europa, turneu care include şase ţări - cele trei ţări baltice (Estonia, Letonia şi Lituania) şi trei ţări din Europa de Est (Bulgaria, Serbia şi România) - şi este destinat consolidării legăturilor economice.

Te-ar putea interesa şi:

Ne-am făcut de râs. Guvernul a anulat primirea oficială a premierului Japoniei. Shinzo Abe a anunţat că românii pot merge fără viză în Japonia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite