Euroins, ameninţat de mii de şoferi cu proteste

Euroins, ameninţat de mii de şoferi cu proteste

COTAR anunţă ce 1.000 dde maşini vor participa la mitingul împotriva Euroins FOTO: Dorin Constanda

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) va organiza, în data de 18 noiembrie, un miting de protest împotriva companiei de asigurări Euroins, unde sunt aşteptate 3.000 de persoane, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform organizatorilor, la data anunţată, în intervalul orar 10:00 - 13:00, în faţa sediului Euroins, vor parca o mie de autovehicule, iar protestul va fi "împotriva practicilor abuzive ale societăţii de asigurări, care deţine locul 1 în Europa, în privinţa reclamaţiilor înregistrate în domeniul asigurărilor".

"COTAR are înregistrate peste 1.300 de unităţi reparatoare afiliate, societăţi care întâmpină mari probleme financiare, din cauza conduitei abuzive a societăţii Euroins Asigurări, societate care deţine peste 32% din piaţa RCA din România. Doar în primele 6 luni ale acestui an, societatea Euroins a înregistrat 11.225 de reclamaţii, în creştere cu 199,57% faţă de numărul total înregistrat în semestrul I al anului 2019. Aproape 62% din totalul reclamaţiilor pieţei de asigurări din România au fost formulate la adresa firmei de asigurări Euroins, în primele 6 luni ale acestui an", precizează reprezentanţii Confederaţiei.

Transportatorii susţin că, în trimestrul II al acestui an, Euroins a avizat 21.870 de dosare de daună şi a înregistrat 4.834 de reclamaţii, "adică echivalentul reclamaţiilor înregistrate de întreaga piaţă germană, în 13 ani", mai arată COTAR în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările