Eurodeputatul Cătălin Ivan: Reguli dure împotriva spălării banilor adoptate de Consiliul European

Eurodeputatul Cătălin Ivan: Reguli dure împotriva spălării banilor adoptate de Consiliul European

Cătălin Ivan

Eurodeputatul Cătălin Ivan, a scris, marţi, pe pagina sa de facebook, că au fost adoptate, în Consiliul European, reguli noi, mai dure, împotriva spălării banilor, ceea ce consideră că i-ar da „fiori reci pe şira spinarii lui Liviu Dragnea”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit europarlamentarului, regulile noi prevăd acces la toate informaţiile legate de beneficiarii finali ai companiilor care activează pe teritoriul oricărui stat membru al Uniunii Europene, transparenţă sporită privind acţionariatul companiilor şi trusturilor, dar şi cooperare mai strânsă între Oficiile pentru prevenirea şi combaterea spălarii banilor.
 
„Veste proastă pentru Liviu Dragnea. Indiferent ce se va întâmpla cu legile justiţiei din România, atâta timp cât ţara noastră va rămâne în Uniunea Europeană, aceste legi vor trebui să fie în acord cu legislaţia europeană. Ieri, pe 14 mai, Consiliul European a adoptat reguli noi, mult mai dure, împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului.
Aceste noi reguli care îi dau fiori reci pe şira spinării lui Dragnea, dar şi tuturor hoţilor care au devalizat ţară de la Revoluţie până astăzi şi care şi-au găsit adăpost în toate partidele politice, nu doar în PSD, sunt în linii mari următoarele:
- acces la toate informaţii legate de beneficiarii finali ai companiilor care activează pe teritoriul oricărui stat membru al Uniunii Europene, transparenţă sporită privind acţionariatul companiilor şi trusturilor. (adio acţiuni la purtător, una dintre schemele preferate de politicienii români)
- cooperare mai strânsă între Oficiile pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor. Sunt convins că legea prin care ANAF-ul are acces la informaţii sensibile, confidenţiale, va fi schimbată sub presiunea pusă de celealte Oficii similare din Europa. (deci va pică şi şmecheria cu omul de la Teleorman pus în conducerea ANAF pentru a află din timp dacă "şefu" este vizat de vreo posibilă anchetă)
- se va intensifica verificarea tuturor tranzacţiilor financiare cu ţări din afară Uniunii Europene considerate ţări cu risc (adică nu-şi vor mai putea scoate banii în ţări precum Brazilia, Madagascar, Emiratele Arabe Unite sau diferite paradisuri fiscale şi, ce doare şi mai tare, nu şi-i vor putea aduce de acolo în România fără să precizeze provenienţă lor)
Concluzia este că planurile acestei fraţii transpartinice de hoţi disperaţi să scape şi de puşcărie, dar şi cu agoniseala la adăpost, sunt stricate de preocuparea tot mai serioasă a Uniunii Europene de a stopa corupţia. Dacă ar fi numai acest avantaj, şi tot aş fi fericit că am aderat la blocul comunitar“, a scris Cătălin Ivan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările