Eurodeputaţii români, în topul chiulangiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali (stânga) şi Corneliu Vadim Tudor  nu prea dau pe la şedinţele Parlamentului European
Gigi Becali (stânga) şi Corneliu Vadim Tudor nu prea dau pe la şedinţele Parlamentului European

Reprezentanţii României în Parlamentul European (PE) au reuşit “performanţa” de a se clasa pe ultimul loc în ceea ce priveşte prezenţa la şedinţele de plen.

Topul statelor care au trimis la Bruxelles parlamentari chiulangii a fost completat de Slovacia şi Ungaria.

Mai citiţi şi:

Premianţii şi codaşii lui Barroso

La polul opus se situează Slovenia, ţara cu cei mai harnici europarlamentari din cele 27 de state membre UE. Slovenii sunt urmaţi de europarlamentarii luxemburghezi şi de cei austrieci, cu o prezenţă de peste 90% la lucrările Parlamentului European.

Pe locul întâi în topul europarlamentarilor chiulangii din România se află patronul Stelei, Gigi Becali, potrivit VoteWatch.eu, site care monitorizează activitatea europarlamentarilor. Becali se află şi pe primul loc la capitolul absenţă, între europarlamentarii din toate statele membre, cu o prezenţă de doar 27%, de la începerea mandatului şi până în prezent.

El este urmat de liderul PRM Corneliu Vadim Tudor şi de reprezentantul PDL Traian Ungureanu. În topul celor cu prezenţă bună se află mai mulţi europarlamentari care au fost la toate lucrările PE, precum Sabin Cutaş şi Cristian Preda. Elena Băsescu, fiica preşedintelui, a acumulat o prezenţă de 83,7%.

Tabel
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite