Eugen Preda, trimis în judecată alături de alte 16 persoane în cazul furtului de arme de la Ciorogârla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată 17 membri ai grupării Preda, acuzată de furt de armanet de la unitatea militară din Ciorogârla, precum şi de trafic de droguri. Printre cei trimişi în judecată se află şi Eugen Preda.

Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Eugen Preda, Adrian Lucian Preda, Laurenţiu George Dinu, Marius Costea, Marian Mincu, Doru Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu George Chiriţă, Nicolae Alexandru Iordan, Liviu Iordan, Gigel Gheorghe, Alin Viorel Cîcă, Mihai Ştefan Zugravu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Dan Vasile Sandu, Daniel Nicolae Stinghe şi Ioan Vrânceanu, pentru "constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, precum şi pentru alte fapte", potrivit unui comunicat al DIICOT.

Clanul Preda este acuzat de furtul a 62 de arme de foc cu glonţ - o mitralieră de companie, pistoale mitralieră, pistoale model TT, pistoale model Cugir, pistoale model Carpaţi - în luna ianuarie 2009 din depozitul unităţii militare 01916 din Ciorogârla.

De asemenea, procurorii au stabilit că membrii acestei grupări au fost implicaţi, în cursul anului 2009, în traficarea a circa 124 de kilograme de heroină, valoarea acestor droguri fiind de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Din cei 17 inculpaţi trimişi în judecată, 16 sunt în arest preventiv.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite